x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Gazda Cupei Mondiale rămâne fără victorie. Qatar – Senegal 1-3

Gazda Cupei Mondiale rămâne fără victorie. Qatar – Senegal 1-3

25 Noi 2022   •   18:15
Gazda Cupei Mondiale rămâne fără victorie. Qatar – Senegal 1-3
Sursa foto: Hepta

Naționala de fotbal a Senegalului păstrează șanse de calificare în optimile Cupei Mondiale din Qatar, după ce a învins cu 3-1 reprezentativa țării gazdă, Qatar. Africanii realizează 3 puncte și au nevoie de un rezultat bun în meciul din etapa a 3-a, cu Ecuador.

Senegalezii au atacat din primele minute, Ismaila Sarr trimițând un prim șut, puțin pe lângă poartă, în minutul 4 al primei reprize.

Krepin Diatta a fost apoi blocat de portarul qatarez Meshaal Barsham, în minutul 16, urmat de Idrissa Gueye, care a trimis puțin peste poartă, dintr-un voleu de la marginea careului (min. 24).

În minutul 41, o greșeală a defensivei qatareze oferă cadou mingea lui Boulaye Dia, care și-a păstrat calmul si a trimis mingea în plasă de la mică distanță (0-1, min 41).

Famara Diedhiou a deschis repriza secundă cu golul doi al Senegalului. Acesta a marcat cu o lovitură de cap, din fața porții, după un corner bine executat (0-2, min. 48).

Qatarezii au dat de înțeles că nu au renunțat când Almoez Ali l-a pus la încercare pe Mendy, care a respins în corner.

Înainte ca Mendy să fie totuși învins, Nampalys Mendy a mai trimis un șut puțin peste poarta qatareză.

Mohammed Muntari a redus din diferență, cu prima reușită a Qatarului la o Cupă Mondială, redând speranțele suporterilor locali, care nu au umplut totuși stadionul Al Thumama (1-2, min. 78).

S-a încheiat 1-3, după ce Senegal a înscris cu o acșiune colectivă, încheiată cu șutul lui Bamba Dieng, de la 10 metri.

Lovitura liberă executată de Abdelkarim Hassan putea reface diferența de un gol, în minutul 89, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

Senegal face 3 puncte și calificarea în optimi a africanilor se va decide cel mai probabil în partida cu Ecuador, din etapa a 3-a.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Qatar senegal