x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ronaldo mai trece în palmares două performanțe unice

Ronaldo mai trece în palmares două performanțe unice

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   21:34
Ronaldo mai trece în palmares două performanțe unice
Sursa foto: Hepta

Golul marcat de Ronaldo, joi seara, din lovitură de pedeapsă, în meciul cu Ghana de la Cupa Mondială din Qatar îi aduce acestuia alte două performanțe greu de egalat în istoria fotbalului mondial.

Starul portughez, eliberat recent de sub contractul cu Manchester United, a devenit primul jucător din istoria fotbalului mondial care a înscris la cinci Campionate Mondiale diferite, el punându-și numele pe lista marcatorilor la edițiile din 2006, 2010, 2014, 2018 și 2022.

Primul său gol a fost marcat tot din lovitură de pedeapsă, împotriva Iranului, la Campionatul Mondial din germania, din 2006, pe când avea 21 ani și 132 zile, gol care încă îl califică drept cel mai tânăr marcator al naționalei Portugaliei la un turneu final.

Dealtfel, în tandem cu golul marcat joi seara, în meciul cu Ghana, reușit la vârsta de 37 ani și 295 zile, Ronaldo este atât cel mai tânăr, cât și cel mai în vârstă marcator al naționalei Portugaliei la un turneu final de campionat Mondial.

Titularizarea în meciul de joi îl aduce pe Ronaldo la doar 8 prezențe de o altă bornă istorică, cea de 200 de selecții la națională, pentru care acum a marcat un total de 118 goluri, un alt record absolut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ronaldo record goluri