x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Senegalezul Mane ratează Cupa Mondială

Senegalezul Mane ratează Cupa Mondială

18 Noi 2022   •   06:00
Senegalezul Mane ratează Cupa Mondială
Sursa foto: Hepta

Atacantul senegalez Sadio Mane nu va mai evolua la Cupa Mondială din Qatar, afectând serios șansele echipei sale, după ce oficialii au confirmat joi că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală, după o accidentare la picior suferită în perioada premergătoare turneului.

Mane era incert pentru echipa vest-africană după ce s-a accidentat jucând pentru clubul german Bayern Munchen.

"Din nefericire, RMN-ul de astăzi (joi) ne arată că recuperarea nu este atât de favorabilă pe cât am sperat și, din păcate, ne hotărâm să declarăm retragerea lui Sadio de la Cupa Mondială", a declarat reporterilor medicul echipei Senegalului, Manuel Afonso.

Atacantul a fost crucial pentru succesul recent al Senegalului, considerată cea mai mare speranță a Africii la Cupa Mondială.

Absența sa va fi o lovitură pentru șansele africanilor de a ieși din Grupa A, unde vor înfrunta luni Olanda, înainte de a juca împotriva țării gazdă, Qatar, și Ecuador.

Mane a fost talismanul echipei, marcând penalty-ul câștigător în finala Cupei Africii pe Națiuni din Camerun în februarie și șase săptămâni mai târziu asigurând calificarea la Cupa Mondială. În ambele ocazii, au învins Egiptul la penalty-uri după prelungiri.

Mane, în vârstă de 30 de ani, a fost numit de două ori fotbalistul african al anului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sadio Mane cupa mondială