x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România-Bulgaria, meciul așteptat sâmbătă de toată țara. Iată programul meciurilor de astăzi la Euro 2024

România-Bulgaria, meciul așteptat sâmbătă de toată țara. Iată programul meciurilor de astăzi la Euro 2024

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2024   •   00:20
România-Bulgaria, meciul așteptat sâmbătă de toată țara. Iată programul meciurilor de astăzi la Euro 2024
Sursa foto: Hepta

Runda a doua a meciurilor din faza grupelor continuă sâmbătă cu România–Belgia în prim plan, dar și cu înfruntarea orgoliilor dintre Turcia și Portugalia, într-una dintre cele mai interesante confruntări din Grupa F. În celălalt meci, Georgia înfruntă Cehia, în duelul învinselor din prima rundă.

Turcia și Portugalia, învingătoare în meciul de debut, se înfruntă într-un meci fascinant din Grupa F a UEFA Euro 2024, în timp ce Georgia și Cehia, învinsele, caută primele puncte și o posibilă calificare, cel puțin de pe locul 3. Belgia speră să-și revină în fața României, după înfrângerea din debut.

În schimb, tricolorii pot să își asigure calificarea chiar și doar cu o remiză.

Meciurile au loc la Dortmund, Hamburg și Köln.

16:00: Georgia vs Cehia (Grupa F, Hamburg )

Georgia și-a jucat rolul său într-unul dintre cele mai antrenante meciuri de la Euro 2024 de până acum, în prima rundă, dar în cele din urmă nu a reușit, pierzând cu 3-1 în fața Turciei, în primul lor meci într-un turneu final internațional major.

„Nu este niciodată plăcut când pierzi, dar cred că echipa mea poate fi mândră de performanța noastră și de faptul că a pus fotbalul georgian într-o lumină atât de pozitivă", a declarat încrezător antrenorul Willy Sagnol. „Cu cât vom juca mai multe meciuri ca acesta, cu atât vom fi mai buni".

Cehia a suferit și ea o dezamăgire, fiind foarte aproape de a remiza cu Portugalia, care s-a impus târziu, cu al lui Francisco Conceição.

„Suntem cu toții dezamăgiți că am primit gol în timpul suplimentar", a declarat antrenorul Ivan Hašek. „Trebuie să lăsăm asta în urmă foarte repede, pentru că vom juca un meci cheie peste patru zile".

Aceasta este prima întâlnire dintre Georgia și Cehia în orice competiție. Cehia a câștigat cinci din ultimele șase meciuri în care s-a confruntat pentru prima dată cu o națiune.

19:00: Turcia - Portugalia (Grupa F, Dortmund )

După ce a învins Georgia marți la Dortmund, Turcia va încerca să obțină o victorie importantă când va înfrunta Portugalia pe același stadion. Kaan Ayhan, încrezător, a declarat: „În meciul cu Portugalia, noi vom fi outsiderii. Ei sunt una dintre favoritele la Euro 2024. Prin urmare, putem arăta cât de periculoși suntem prin victorie".

Echipa lui Roberto Martínez a învins Cehia târziu, demonstrând că are capacitatea de a se mobiliza și de a obține un rezultat pozitiv, în circumstanțe dificile. Fundașul Nuno Mendes este foarte conștient de amenințarea pe care o reprezintă Turcia, declarând pentru Euro2024.com: „Au jucători tineri și talentați și va fi greu, asta e sigur. Dar noi suntem Portugalia și vom merge să câștigăm".

Cristiano Ronaldo nu a marcat niciodată împotriva Turciei, deși a înfruntat-o de trei ori. Doar împotriva Albaniei a jucat mai multe meciuri (4) fără să marcheze pentru Portugalia.


22:00: Belgia - România (Grupa E, Köln )

Una dintre cele mai mari surprize ale primei zile a fost înfrângerea Belgiei în fața Slovaciei în Grupa E. Echipa lui Domenico Tedesco și-a creat numeroase ocazii, dar nu a reușit să le finalizeze, antrenorul recunoscând chiar el: „Nu pot spune echipei multe lucruri pe care ar fi trebuit să le facă mai bine. [Am ratat] ocazii mari, iar golul marcat de Slovacia ar fi trebuit evitat". Tedesco îl susține pe atacantul Romelu Lukaku pentru a arăta o reacție pozitivă împotriva României, adăugând: „Romelu știe cum să marcheze goluri. El este foarte puternic mental și își va reveni."

Doar Germania a câștigat la o diferență mai mare decât România în prima rundă la Euro 2024, tricolorii impunându-se cu 3-0 în fața Ucrainei la Munchen. Optimismul și pozitivismul par să fi pus stăpânire pe fiecare jucător al echipei lui Edward Iordănescu.

„Suntem entuziasmați, dar trebuie să luăm meciurile pas cu pas", a avertizat mijlocașul Răzvan Marin. „Cred că 22 de milioane de români sunt fericiți acum, cu siguranță. Și eu sunt fericit, dar trebuie să mergem mai departe".

Victoria României împotriva Ucrainei a fost doar a doua la un EURO (D5 L10), în timp ce pentru Belgia a fost primul meci în ultimele nouă la Euro, în care nu a reușit să înscrie.

Un succes al României sau chiar și o remiză, le poate asigura tricolorilor prezența în optimi, în timp ce Belgia e obligată să câștige, dacă vrea să evite o nouă eliminare timpurie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: România-Bulgaria EURO 2024