x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Schimbări importante la Naționala Danemarcei după evoluția la EURO 2024

Schimbări importante la Naționala Danemarcei după evoluția la EURO 2024

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2024   •   14:15
Schimbări importante la Naționala Danemarcei după evoluția la EURO 2024
Sursa foto: Hepta

Kasper Hjulmand a demisionat din funcția de selecționer al Naționalei Danemarcei, în urma evoluțiilor de la Euro 2024, a anunțat vineri Federația daneză de fotbal.

Morten Wieghorst, care a fost antrenor secund al lui Hjulmand din 2020 și, de asemenea, fost antrenor principal al echipei sub 21 de ani a Danemarcei, va prelua funcția de selecționer interimar până în 2025.

După patru ani la cârmă, Hjulmand a declarat că echipa are nevoie de o nouă energie și a cerut ca contractul său, valabil pentru încă un an, să fie anulat, a declarat asociația.

Danezii au rămas fără victorie în ultimele șapte meciuri consecutive la turnee majore - Cupa Mondială 2022 și Campionatul European 2024 - marcând doar trei goluri.

O înfrângere cu 2-0 în fața gazdelor, Germania, în optimi, a făcut ca Danemarca să părăsească Campionatul European, lipsa puterii de atac fiind acuzată că le-a redus șansele la turneele majore.

„Am dat tot ce am avut pentru a obține succesul și pentru a-i face pe oameni să se mobilizeze în jurul echipei. Să-ți reprezinți țara este absolut cel mai frumos lucru pe care mi-l pot imagina", a declarat antrenorul în vârstă de 52 de ani.

„Când mă uit cu doi ani înainte la Cupa Mondială 2026, simt că va fi cel mai bine pentru echipă să vină o față nouă, cu idei noi, care poate scrie un nou capitol mare pentru această echipă uimitoare.

„Prin urmare, este mai bine ca altcineva să conducă echipa înainte. Nu este vorba despre mine. Este vorba despre ce este mai bine pentru echipă".

Hjulmand a condus Danemarca până în semifinalele Euro 2020 și a fost creditat pentru parcursul lor impresionant în preliminariile 2024.

Danezii au terminat pe ultimul loc la Cupa Mondială din Qatar, în ciuda faptului că au fost primii în grupa lor de calificare.

×
Subiecte în articol: danemarca kasper hjulmand EURO 2024