x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Busquets își anunță retragerea din naționala Spaniei, alături de care e campion european și mondial

Busquets își anunță retragerea din naționala Spaniei, alături de care e campion european și mondial

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2022   •   19:00
Busquets își anunță retragerea din naționala Spaniei, alături de care e campion european și mondial
Sursa foto: facebook

Fotbalistul spaniol Sergio Busquets și-a anunțat retragerea din activitatea internațională, mijlocașul Barcelonei părăsind naționala Spaniei în calitate de câștigător al Cupei Mondiale și al Campionatului European.

Jucătorul de 34 de ani a cucerit cel mai prestigios premiu al fotbalului în 2010, înainte de a obține titlul și la Campionatul European, doi ani mai târziu.

Unul din jucătorii exponenți ai generație sale, Busquets a adunat 143 de selecții pentru țara sa de-a lungul a 15 ani, retragerea sa urmând unei înfrângeri suferite optimile de finală în fața Marocului, la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Busquets și-a anunțat retragerea într-o lungă postare pe Instagram, în care spune:

"Bună ziua tuturor! Aș dori să anunț că, după aproape 15 ani și 143 de meciuri, a venit timpul să spun la revedere echipei naționale. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine pe acest drum lung. De la Vicente del Bosque, care mi-a oferit oportunitatea de a fi titular, până la Luis Enrique, care m-a făcut să mă bucur până în ultima secundă. De asemenea, mulțumesc pentru încrederea lui Julen Lopetegui, Fernando Hierro sau Robert Moreno, precum și întregului lor staff."

El a adăugat: "În cele din urmă, nu pot decât să le urez tot norocul din lume coechipierilor mei și noului antrenor Luis de la Fuente. Acum voi fi încă un fan, mă voi bucura și voi susține necondiționat echipa noastră națională. Mulțumiri veșnice".

Busquets este acum liber să își concentreze întreaga atenție asupra problemelor de la club, existând posibilitatea ca el să devină jucător liber de contract în 2023, atunci când contractul său de pe Camp Nou expiră.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sergio busquets retragere Spania