x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international EXCLUSIV JURNALUL. Al doilea Hagi din România joacă în Liga a IV-a belgiană. Vezi super-golul cu care uimește lumea (VIDEO)

EXCLUSIV JURNALUL. Al doilea Hagi din România joacă în Liga a IV-a belgiană. Vezi super-golul cu care uimește lumea (VIDEO)

de Robert Veress    |    20 Noi 2012   •   14:52
 EXCLUSIV JURNALUL. Al doilea Hagi din România joacă în Liga a IV-a belgiană. Vezi super-golul cu care uimește lumea (VIDEO)
Sursa foto: facebook.com
Într-un meci din toamna anului 2010, disputat între echipele de ligă a IV-a brașovene FC Râșnov și Olimpia Sânpetru, Răzvan Eremia, jucătorul oaspeților, a dat un super-gol, ce pare copie după cel reușit de Gheorghe Hagi, în meciul contra Columbiei, la Campionatul Mondial din SUA, în 1994.
Reușita lui Eremia a fost filmată, dar înregistrarea a ieșit la iveală abia zilele trecute, devenind virală pe Youtube și fiind preluată de media din România și din străinătate. „Golul săptămânii”, au titrat unele publicații din România, fără să țină cont de faptul că meciul se desfășurase, evident, cu cel puțin câteva luni în urmă, fiindcă vremea era călduroasă, spectatorii fiind îmbrăcați de vară.
Jurnalul Național a reușit să îi contacteze pe antrenorii celor două echipe.
Filip Marius Arun antrena echipa Olimpia Sânpetru, pe care o promovase din liga a V-a, reușind, ulterior, să câștige Cupa României - liga a IV-a. Din cauza tăierii fondurilor, performanța nu a putut fi continuată cu o promovare în liga a III-a. Dimpotrivă, echipa a retrogradat și acum este în pragul retrogradării și din liga a V-a. Dar Arun și-a luat jucătorii și a plecat la Păpăuți, județul Covasna. În prezent, ASC Păpăuți este liderul județean, cu bune perspective de promovare.
„Răzvan Eremia e acum în Belgia, la o echipă de ligă a 4-a”, spune Arun. „Este jucătorul nostru, împrumutat, dar nu se va mai întoarce. A plecat împreună cu părinții săi, care s-au stabilit acolo. Sper să aibă succes. Are 23 de ani, este un copil bun, dar n-a avut șansă. Adevărul este că nu a fost nici foarte serios, s-a cam ținut de băutură, de femei și majoritatea antrenorilor nici nu vor să audă de jucători de felul ăsta. Eu însă l-am ghicit, l-am ținut din scurt și l-am determinat să fie serios. A avut succes, a marcat 22 de goluri în campionatul 2010 – 2011. Golul ăla n-a fost o întâmplare, băiatul chiar are talent. E moștenit talentul, tatăl său, Marin Eremia a jucat în Liga I, la FC Brașov. Răzvan ar putea juca acum, fără nicio problemă, la o echipă din liga a II-a”.
Filip Marius Arun ține, în permanență, legătura cu fostul său jucător. „Vorbim, pe Facebook, în fiecare seară. Chiar ne-am mirat că acum circulă acea înregistrare. El are mai multe, tot cu goluri spectaculoase”.
De partea sa, Ioan Sima, antrenorul FC Râșnov nu este la fel de încrezător în potențialul lui Răzvan Eremia: „A fost un gol norocos. Noi am câștigat meciul ăla cu 3 – 1. Am terminat pe trei și acum suntem pe primul loc, la patru puncte distanță de locul doi. Olimpia a retrogradat și acum e pe 11 din 13 în liga a V-a. Răzvan Eremia nu știu pe unde a ajuns. E un jucător fără perspectivă, are 25 de ani, a cam dat ce a putut. A fost o speranță, dar s-a stins”.
Răzvan Eremia a postat înregistrarea golului pe contul său de Facebook, precizând că scorul partidei a fost 5-4, pentru Râșnov. Întrebat de prieteni dacă mai are și alte asemenea reușite, Răzvan a replicat: „Mai am unul tot la fel, cu stângul, contra cfr-ului, dar trebuie să fac rost de el”. Răzvan Eremia se referă, desigur, la AS CFR Brașov, echipă din liga a IV-a.


Golul uimitor reușit de Răzvan Eremia




Golul marcat de Gică Hagi în partida România - Columbia, al Campionatul Mondial de Fotbal, SUA 1994

×