x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Super Liga ameninţă UEFA cu acţiuni noi în justiţie

Super Liga ameninţă UEFA cu acţiuni noi în justiţie

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2024   •   21:43
 Super Liga ameninţă UEFA cu acţiuni noi în justiţie
Sursa foto: Facebook

Compania A22 Sports Management, formată pentru a ajuta la crearea Superligii europene, a făcut publică miercuri o scrisoare pe care a trimis-o UEFA în care cere încetarea imediată a comportamentului anticoncurențial.

Decizia de a publica scrisoarea pe platforma de socializare X a venit după ce A22 a susținut că președintele UEFA, Aleksander Ceferin, "a vorbit în mod public despre și a caracterizat greșit o scrisoare în care cerem UEFA să respecte normele UE și hotărârile Curții și să înceteze acțiunile în curs de desfășurare menite să obstrucționeze activitățile A22".

Ceferin a vorbit miercuri la congresul Spobis Sport Business din Hamburg.

În scrisoarea, trimisă marți, A22 acuză UEFA de comportament anticoncurențial din aprilie 2021, inclusiv denigrarea reputației lor și amenințarea cluburilor europene pentru a le împiedica să ia în considerare proiecte care implică A22.

În decembrie, Curtea Europeană de Justiție a decis că UEFA și FIFA au încălcat legislația UE prin împiedicarea formării unei Superligi, dar A22 spune că UEFA și-a continuat comportamentul anticoncurențial.

"În consecință, cerem prin prezenta ca UEFA și executivii săi, cu efect imediat, să înceteze și să renunțe la orice formă de acțiune anticoncurențială împotriva A22, a inițiativelor sale de afaceri, a partenerilor și directorilor săi", se arată în scrisoare.

De asemenea, aceștia au instruit terțe părți afiliate la UEFA să facă același lucru.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: superliga uefa ceferin