x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Fotbal şi valize" / Rechizitoriul DNA - varianta integrală

"Fotbal şi valize" / Rechizitoriul DNA - varianta integrală

19 Dec 2008   •   00:00
"Fotbal şi valize" / Rechizitoriul DNA - varianta integrală

Procurorii DNA au finalizat ancheta în cazul Valiza şi au trimis dosarul spre judecată la Curtea de Apel Cluj. Gigi Becali şi Victor Piţurcă se regăsesc pe lista acuzaţilor



Direcţia Naţională Anti corupţie a dispus ieri trimiterea în judecată a lui Gigi Becali şi a lui Victor Piţurcă, alături de alţi 4 inculpaţi, în “cazul Valiza”! Procurorii au definitivat rechizitoriul şi au înaintat dosarul spre judecată direct la Curtea de Apel Cluj. Direct la respectivul for pentru că printre învinuiţi se află şi o avocată, Alina Ciul, apărătoarea lui Becali.  

Finanţatorul Stelei e acuzat că a oferit jucătorilor de la “U” Cluj suma de 1,7 milioane € (cîte 100.000 € pentru fiecare fot balist aflat pe foaia de joc) pentru ca aceştia să-şi îndeplinească în meciul cu CFR Cluj îndatoririle de serviciu prevăzute în contracte, dar şi 500.000 € preşedintelui Doboş.

PIŢI, MARTOR LA FRAUDĂ

La rîndul său, Victor Piţurcă este acuzat de favorizarea lui Gigi Becali,  semnînd ca martor la perfectarea frauduloasă a două antecontracte de vînzare-cumpărare de terenuri, cu menţiuni nereale asupra datei, conţinutului şi voinţei reale a părţilor.

RĂDOI ŞI PETRE MARIN, ACUZAŢI ÎN ALT PROCES

Jucătorii Stelei, Mirel Rădoi şi Petre Marin au fost şi ei implicaţi în cazul Valiza.  Cei doi i-au contactat pe Claudiu Răducanu, respectiv Gigel Coman, pentru a le promite banii pregătiţi de finanţatorul Stelei. Fotbaliştii roş-albaştrilor nu au fost învinuiţi însă în acelaşi dosar, urmînd să fie judecaţi de Jude că toria Sector 1 Bucureşti.

DOBOŞ SEPARAT

Toni Doboş, acuzat de luare de mită, va fi cer cetat într-un dosar separat. Din cauza accidentului rutier suferit la sfîrşitul lui august, el nu a putut participa la activităţile de cercetare penală.

Cititi rechizitoriul DNA in varianta integrala
- format pdf


Contine toate convorbirile telefonice inregistrate / Click pe imagine

×
Subiecte în articol: sport