x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF - Chef de chef pana la 3 dimineata cu "Nasul"

FRF - Chef de chef pana la 3 dimineata cu "Nasul"

de Cristi Marinescu    |    14 Feb 2007   •   00:00

Consfatuirea de la Pitesti a presedintilor cluburilor din liga a treia si reprezentantii FRF in frunte cu Mircea Sandu a inceput cu o petrecere


La Crama Muntenia din Pitesti a avut loc una din cele trei consfatuiri cu presedintii cluburilor din liga a treia. Din partea FRF au participat presedintele Mircea Sandu, secretarul Comisiei Centrale a Arbitrilor, George Ionescu, directorul Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, Dumitru Mihalache, director Competitii FRF si Constantin Anghelache, reprezentantul cluburilor din Liga a III a in Comitetul Executiv.

Reprezentantii FRF si cei 28 de conducatori ai cluburilor din seriile a treia si a patra au inceput consfatuirea luni seara cu o petrecere la Crama Muntenia. Nu au lipsit tuica de Pitesti, vinul de Stefanesti, "zeama de plosnita" scotiana, balerinele - in calduri - dupa cum erau "imbracate", si muzicantii care au cantat "Nasului" si celorlalti participanti la consfatuire, pana la 3 dimineata. Cel mai bun cantaret a fost declarat directorul compartimentului "Competitii" FRF, Dumitru Mihalache, cel care a tinut un adevarat recital de cantece de petrecere si manele…

INTERVENTII. Patronul Rapidului, George Copos l-a sunat pe presedintele Mircea Sandu de trei ori in 10 minute rugandu-l sa intervina ca meciul Rapidului cu Poli Timisoara sa se dispute la Brasov. "Nu pot George sa te ajut. Vom face ce zice regulamentul", i-a repetat Mircea Sandu lui Copos. "Referitor la acest subiect, am deschis cartea si hotararea care se va lua va fi in spiritul regulamentului. Oricum, se va gasi o solutie", mai spunea presedintele FRF.

LEGIST. Presedintii cluburilor din Liga a treia au fost avertizati de Mircea Sandu: "Atentie la mafiotii care va iau banii si spun ca va rezolva diferite probleme la Federatie. Va pacalesc. Mie nu mi-a dat nimeni niciodata vreun ban", afrma Mircea Sandu, moment cand Dumitru Mihalache a intervenit cu o gluma: "Am luat eu banii". Presedintele lui Juventus Bucuresti, Marian Rusen s-a plans de metodele mafiote practicate de italianul Zambon cu alte cluburi. "O sa le interzicem accesul in FRF acestor banditi", l-a asigurat "Nasul" pe Marian Rusen.

ARBITRI. Nici arbitrii nu au scapat de tirul lui Mircea Sandu. "Trebuie sa-i spuneti aici pe cei care va cer bani, icre negre, icre rosii… Trebuie sa-i ardem si sa ii dam afara din aceasta activitate pe respectivii arbitrii. Una e sa faca greseli neintentionate, si alta e sa ceara bani si sa fure". Au fost date si cateva nume de arbitrii, dar si al observatorului Ciupitu care a notat cu 8 un arbitru ce facuse "varza" un meci, iar super vizorul de la FRF i-a facut raport in urma caruia arbitrul a fost suspendat. "Pai daca si in observatori precum Ciupitu nu mai putem avea incredere…", s-a lamentat Mircea Sandu.

In opinia presedintelui FRF, echipele romanesti care vor juca in primavara europeana nu au prea mari sanse de calificare. Astfel, Steaua are sanse de 40%, iar Dinamo 50%. La finalul consfatuirii, Mircea Sandu a atacat presa care nu scrie despre fotbalul din ligile inferioare si la nivel de juniori. "Presa conduce tara! Nu stiu cum sa-i fac pe Gigi Becali, pe Borcea si pe MM stoica sa nu mai strice imaginea fotbalului romanesc… Presa asta vrea", s-a lamentat Mircea Sandu.

CADOURI DE LA NASUL
La plecare, presedintele FRF a facut doua cadouri ce au constat intr-un fanion FRF si o cravata. Presedintele CJ Arges Constantin Nicolescu si cornel Sorescu, presedintele AJF Arges, au fost cei care au fost premiati de Mircea Sandu. Pentru Cornel Sorescu, "Nasul" a specificat: "Sa o porti la gat, nu sa faci altceva cu ea".
×
Subiecte în articol: sport mircea preşedintele sandu