x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Functionar cu crampoane

Functionar cu crampoane

10 Feb 2005   •   00:00

A debutat la 4 decembrie 2004 in Ligue 1 din Franta in tricoul lui Nantes. Chiar daca evolueaza intr-unul dintre cele mai puternice campionate din lume, Claudiu Keseru impresioneaza in afara gazonului prin modestie. Cand intra pe teren devine alt om. Are viteza, forta si tehnica, tot ceea ce ii trebuie unui atacant de rasa.


SORIN ANGHEL

TINTA. Chiar daca este cel mai mic dintre toti jucatorii convocati de Nicolae Manea, Claudiu Keseru a ajuns liderul echipei nationale de tineret. "Canarul" isi doreste ca peste cativa ani sa evolueaze la AC Milan
Masini puternice si scumpe, haine extravagante si de firma, telefoane scumpe, de ultima generatie. Acestea sunt lucruri pe care si le insusesc jucatorii romani imediat ce dau cu nasul in fotbalul mare.

SCHIMBARE. In clipa de fata, cel mai in voga jucator de la nationala de tineret, Claudiu Keseru, pare ca vine din alta lume. La plecarea delegatiei Romaniei spre Larnaca, in avionul nationalei a urcat un tip care aducea cu un functionar. Pantofi negri, blugi, camasa sobra si o haina de piele neagra. Aceasta era tinuta lui Keseru, care tara dupa el o servieta in care avea ascuns un laptop. Nici un aspect care sa-i tradeze meseria, fotbalul.

PRECAUT. Proaspat debutant in prima echipa a lui Nantes, Keseru i-a atras atentia si lui Victor Piturca. Selectionerul a venit la meciul de "tineret" pentru a-l urmarit pe noul lider al echipei nationale. "N-a venit pentru mine. A venit sa vada toata echipa", spune plin de modestie fotbalistul. In cazul in care Romania esueaza in tentativa de a ajunge la Campionatul Mondial de anul viitor, Claudiu se va numara printre jucatorii care vor improspata lotul. "Este bine sa nu fortam lucrurile si sa asteptam ca totul sa vina de la sine", raspunde jucatorul atunci cand este intrebat daca asteapta convocarea la prima reprezentativa.

PROBLEME. Ajuns la FC Nantes cand avea doar 17 ani, Keseru a avut probleme chiar la realizarea transferului. Din cauza varstei sale foarte fragede, transferal nu putea fi realizat. "S-au scris doua pagini in France Football si cred ca asta a contat foarte mult. Federatia Franceza a facut o exceptie, unica din istorie, si pana la urma s-a facut transferul", povesteste jucatorul peripetiile prin care a trecut inca de la inceputul sau in Franta. Inainte de a ajunge la Nantes, Keseru a fost dorit de Atalanta, dar a refuzat. "La Atalanta trebuia sa joc mai intai la juniori, urma apoi a doua echipa si abia pe urma puteam sa ajung sa joc in Serie A", explica oradeanul.

RATARE
"Pe la jumatatea lunii octombrie, inaintea meciului cu PSG, am fost oprit in lotul de 18. Credeam ca voi debuta, dar inaintea jocului am fost anuntat de antrenor ca trebuie sa mai astept. Imi venea sa plang"

EVENIMENT
"In meciul cu Monaco am avut ocazia sa joc impotriva lui Givet si Squillaci, fundasii nationalei Frantei. Am avut si o ocazie cu capul, dar mingea s-a dus putin pe langa vinclu. L-am deranjat tare pe Squillaci atunci, si, la faza urmatoare mi-a pus o talpa pe genunchi de nu mai stiam nici cum ma cheama"
Claudiu Keseru
atacant FC Nantes

×
Subiecte în articol: sport keseru