x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Galacticii" in genunchi!

"Galacticii" in genunchi!

16 Sep 2004   •   00:00

Grupa B a Ligii Campionilor a demarat fulminant. Pe "Bay Arena" din Leverkusen, un orasel cu doar 160.000 de locuitori, starurile lui Real Madrid au fost umilite de echipa locala.

MIHAI IGIROSANU

Bayer Leverkusen a detonat bomba primei runde a Ligii Campionilor, surclasand colectia de vedete a celor de la Real Madrid. Cu exceptia unei bare a lui Ronaldo, in prima repriza, spaniolii nu au existat pe teren.

SPECTACOL. Inspirati de forma exceptionala a polonezului Krzynowek si brazilianului Franca, elevii lui Klaus Augenthaler s-au aruncat din start asupra careului madrilen. In ciuda numeroaselor ocazii, golul a venit in urma unei devieri nefericite a lui Cassillas la un sut al lui Krzynowek. Avea sa fie inceputul dezastrului pentru "galactici", Franca si Berbatov incununand cu goluri superbe un meci perfect reusit de Bayer Leverkusen.

SENZATIE. La Amsterdam, pe "ArenA", Nicolae Mitea a inceput ca titular intr-o tripleta ofensiva imaginata de Koeman si care i-a mai cuprins pe sud-africanul Pienaar si belgianul Sonck. Romanul n-a jucat rau, aparand de doua ori periculos in fata portarului torinez, Buffon.

Diferenta a fost insa facuta de un euro-gol marcat de Pavel Nedved, care a ochit vinclul portii lui Stekelenburg cu un trasor de la circa 20 de metri. Dat ca accidentat, metronomul lui Juventus pare a fi intr-o forma de senzatie, care ii da fiori selectionerului Anghel Iordanescu inaintea meciului de la Praga, din preliminariile CM 2006.

SANGE PE "OLIMICO"

In minutul 45 al partidei Roma - Dinamo Kiev, cu cateva secunde inaintea pauzei, la scorul de 0-1, arbitrul suedez Anders Frisk l-a eliminat pe Mexes de la gazde pentru un fault asupra letonului Verpakovskis. Decizia l-a iritat pe un fan al italienilor, care l-a lovit cu o moneda in cap pe centralul suedez in timp ce acesta se indrepta spre vestiare pentru cele 15 minute de pauza. Plin de sange, Frisk a decis suspendarea meciului, dupa ce s-a consultat si cu observatorul UEFA, presedintele FRF, Mircea Sandu. Mai mult ca sigur, Roma va pierde jocul la "masa verde" cu 0-3. Tiberiu Ghioane a inceput ca titular la Dinamo Kiev.

SFATURI

Mircea Lucescu i-a recomandat selectionerului Anghel Iordanescu sa-l foloseasca pe Ciprian Marica titular in intalnirile din preliminariile CM 2006. "Marica a aparut in meciul cu Milan ca un jucator matur, cu multa experienta, care a sutat la poarta de cate ori a fost nevoie. A jucat excelent. Eu ii acord toata increderea, il pregatesc pentru convocarea la nationala si cred ca si Puiu ar trebui sa se gandeasca mai serios la el", a spus Lucescu. Chiar daca la Donetk s-au aflat trei internationali romani pe teren, selectionerul a preferat o deplasare la Paris pentru a urmari meciul PSG - Chelsea in care Mutu a stat in tribuna.

REZULTATELE DE IERI

Grupa A
  • Deportivo La Coruna - Olympiakos Pireu 0-0
  • Liverpool - AS Monaco 2-0
    D. Cisse ’22, Baros ’84

    Grupa B
  • AS Roma - Dinamo Kiev 0-1
    Gavrancici ’29
    *meciul nu s-a mai reluat dupa pauza, fiind suspendat din cauza unei agresiuni asupra arbitrului de centru, Andres Frisk!
  • Bayer Leverkusen - Real Madrid 3-0
    Krzynowek ’39, Franca ’50, Berbatov ’55

    Grupa C
  • Ajax Amsterdam - Juventus 0-1
    Nedved ’42
  • Maccabi Tel Aviv - Bayern München 0-1
    Makaay ’64 - pen.

    Grupa D
  • Fenerbahce - Sparta Praga 1-0
    Van Hooijdonk ’16
  • Olympique Lyon - Manchester Utd. 2-2
    Cris ’35, Frau ’45 / Van Nisterlooij ’56, ’61
  • ×
    Subiecte în articol: sport