x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gavrilescu se retrage

Gavrilescu se retrage

04 Mai 2005   •   00:00

Ioan Gavrilescu, longevivul presedinte al gruparii valcene, se va retrage din handbal la sfarsitul lunii iunie si spune ca mai are o singura dorinta: sa mai traiasca doi ani pentru a vedea ce se va alege din acest club.



  • de OVIDIU CIUTESCU

  • PREDICTIE. Ion Gavrilescu nu vede un viitor roz pentru echipa feminina de handbal
    Rezultatele slabe obtinute de Oltchim Rm. Valcea, urmate de mici scandaluri izbucnite in cadrul gruparii, au culminat cu cateva zvonuri prin care se sugera cum poate Oltchimul sa devina campioana nationala chiar in acest an, in care sarbatoreste 25 de ani de existenta.

    MOTIVARI. Astfel, in ecuatie intrau intelegeri cu grupari precum Astral Posta Calnau, Rulmentul Brasov, dar si rivala Silcotub Zalau. Totul a pornit de la bugetul enorm, 500 de mii de euro, pus la dispozitie pentru ca acest sezon sa se incheie intr-o nota adecvata momentului ce urmeaza sa fie sarbatorit. "Totul este o tampenie. Numai o minte bolnava poate crede in asa ceva. Iar chestia cu motivatul prin bani pe care l-am putea practica fata de alte cluburi suna a cretinism. In viata mea nu am facut asa ceva. Aici nu e ca la fotbal!", a precizat ieri presedintele clubului valcean, Ioan Gavrilescu.

    RETRAGERE. Intrebat daca o eventuala asociere intre Oltchim si omul de afaceri Doru Florescu, precum si despre o posibila colaborare cu Mariana Tarca, presedintele clubului valcean s-a aratat destul de pesimist. Mai mult, Gavrilescu a iesit in fata cu o declaratie soc: "Discutiile dintre noi si Florescu nu decurg in nici un fel pentru simplul motiv ca domnii Roibu si Florescu nici macar nu s-au intalnit pana acum. Dupa mine, nu vad nici o posibilitate reala in realizarea respectivei colaborari, eu cred ca totul a fost doar ceva de curtoazie intre doi oameni importanti. Referitor la colaborarea cu Mariana Tarca pentru mine lucrurile sunt clare. Ea nu poate exista si nici nu va mai avea cum sa existe pentru ca ma voi retrage din handbal! O singura dorinta mai am: Sa mai traiesc doar doi ani si sa vad ce se alege din clubul in care mi-am lasat toata viata!". Retragerea din viata sportiva se va produce la 21 iunie, odata cu deschiderea "Saptamanii handbalului valcean", moment in care Municipalitatea ii va acorda lui Gavrilescu titlul de Cetatean de Onoare al Rm. Valcea.

    TURNEU
    Oltchim implineste in aceasta vara 25 de ani de existenta, iar clubul si municipalitatea valceana vor pune la bataie 3,5 miliarde lei pentru a sarbatori acest eveniment. In aceasta suma este prevazut inclusiv un puternic turneu international dotat cu trofeul "Constantin Stanculescu", fiind trimise deja invitatii unor grupari precum Raba Eto Gyor, Hypo Viena, Kometal Skopje, Podravka Koprivnika si Krim Elekta Ljubliana. Termenul limita de confirmare a participarii, 1 mai, nu a fost respectat decat de primele doua grupari, care au si declinat invitatia. Gunnar Prokop, inventatorul fenomenului Hypo, preciza in faxul remis Oltchimului urmatoarele: "Meciurile de calificare la Campionatele Mondiale implica participarea tuturor jucatoarelor profesioniste din lotul nostru. Este o mare rusine pentru noi, pentru relatiile foarte bune existente intre Hypo si gruparea dumneavoastra, dar nu avem alta solutie in afara refuzului". Ioan Gavrilescu a declarat ca va trebui sa se reorienteze rapid spre alte zari, in urmatoarele zile urmand sa trimita alte invitatii in Norvegia, Danemarca, Rusia si Iugoslavia.

    ×
    Subiecte în articol: sport gavrilescu