x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gigi Becali: În vară nu voi cumpăra niciun jucător

Gigi Becali: În vară nu voi cumpăra niciun jucător

27 Apr 2009   •   00:00
Gigi Becali: În vară nu voi cumpăra niciun jucător

Finanţatorul grupării FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, astăzi, că nu va mai cumpăra niciun jucător la sfârşitul campionatului şi nici nu va prelungi contractul mijlocaşului portughez Tiago. În plus, Becali a anunţat că a luat deja o hotărâre privind echipa "roş-albastră", pe care nu o poate divulga incă, notează Mediafax.

"Pe Kapetanos cred că îl păstrăm, cred că va rămâne. Toja îmi place, a jucat foarte bine. Tiago avea clauză, dar nu o vom plăti. Cu Semedo v-am spus că e circ. O să vedem ce o să facem şi cu el. Din vară trebuie să iau nişte măsuri, jucători care vor pleca... De venit nu vor veni, pentru că eu nu mai dau niciun ban. Nu mai cumpăr niciun jucător", a spus Becali.

Întrebat dacă se gândeşte să finanţeze gruparea Steaua alături de un alt investitor, Becali a negat, dar a precizat că a luat deja unele hotărâri în această privinţă. "Am nişte gânduri pe care nu le pot spune acum, pentru că suntem în plină calificare pentru Europa League. O să vedeţi hotărârile pe care le-am luat deja şi pe care o să vi le spun pe urmă. Eu am luat nişte hotărâri legate de mine, de viaţa mea, de ceea ce înseamnă Becali şi nu vi le pot spune pe toate. Şi cu Steaua am luat nişte hotărâri în gândul meu. În fiecare lună trebuie să dau eu şase-sute de mii. Nu o cumpără nimeni pe Steaua. Şi aia ce aţi văzut voi, cu ăla (n.r. - investitorul israelian Shon Mekyten) era vrăjeală. Eu am intrat în jocul vostru că aţi vrut voi. Am zis să ne distrăm, să ne jucăm... E foarte iubită Steaua, dar în fiecare lună trebuie să plăteşti iubirea", a mai spus Becali.

Gigi Becali a explicat că nu mai are nicio pasiune atunci când se uită la un meci al Stelei. "Mă uit la meciuri, dar aşa, pur şi simplu, nu am niciun fel de problemă. Steaua a rămas o chestie pe care trebuie să o duc până la capăt, pentru că nu sunt genul de om care să îmi bat joc şi să las, să abandonez lucruri, asta râmâne pentru mine Steaua. E un lucru pe care l-am început, am vrut să fac ceva măreţ şi pe care îl continui, pe care nu îl abandonez pentru că nu sunt un om să abandonez. Dar nu mai pun pasiune, să mă agit, emoţii, nu...", a precizat el.

Finanţatorul stelist consideră că a fost batjocorit de statul român. "Am fost aşa de batjocorit că nu mă mai interesează fotbal, afaceri, nimic. Am pus prea mult suflet şi prea multă pasiune în tot ce am făcut, în afaceri, în politică, în fotbal şi m-au batojocorit aşa de tare că nu mă mai interesează nimic. Nu pot să uit batjocura care mi s-a făcut. Îmi văd de treaba mea, copii, nevastă, familie. Statul tău să te batjocorească, stat în care ai făcut ce ai făcut, toate binefacerile, şef de partid, fotbal, politică, mi-am dat sânge din mine şi să te batjocorească statul tău e deja prea degradant. Plus de asta, e inadmisibil ce s-a întâmplat. Şi atunci, nu mai vreau să fac nimic. Am fost batjocorit mai rău decât Ceauşescu. Ceauşescu ştia măcar pentru ce. Mai trebuia decât «pac» să mă împuşte şi cu asta basta", a menţionat Becali.

Gigi Becali a anunţat că poate reveni la sentimente mai bune faţă de investiţiile sale, doar dacă o să-i convină rezultatele alegerilor europarlamentare. "E posibil să-mi revin din starea asta. Depinde de alegerile europarlamentare, depinde şi de alea prezidenţiale, e posibil să-mi revin. Dacă îmi convine ce se întâmplă în România, pot să revin în forţă iar. Dar dacă sunt alegerile într-un fel cum nu mi-ar plăcea mie, nu mai fac nimic. Dacă la alegeri iese un lucru bun... Să fie democraţie", a explicat Becali.

El a mai spus că o să discute cu şefii galeriei steliste privind o posibilă înlocuire a lui Lăcătuş de pe banca tehnică. "Dacă nu îl mai vor pe Lăcătuş, o să mă întâlnesc cu şefii de galerie şi le spun: «Bă băieţi, cum vreţi voi? Nu mai vreau să mă cert, să mă înjuraţi. Spuneţi voi cum vreţi». Aşa am să le spun", a anunţat Becali.

Becali a precizat că nu se teme de arest, ci se teme doar de posibilitatea să nu fie tâlhărit şi el să fie nevoit să riposteze. "Cum să iei pe om la 7 dimineaţa cu cătuşe de lângă copii. Unde s-a mai pomenit asta? Eşti nebun la cap? Asta e democraţie? Cu 30 de mascaţi. Eu eram vagabond? Eram preşedinte de partid, eram patron la Steaua... Ăsta mai poate fi un stat normal? Nu mi-a fost frică nici acolo, de principiu mi-e. Stau cu frică să nu vină tâlharii să mă tâlhărească în casă, pentru că trebuie să le dau banii şi o cafea. Să nu cumva să dau o palmă la vreun hoţ, că după aia se spune că i-am tâlhărit eu pe ei. Am dat ordin să fie legaţi câinii ca lumea în curte, să nu cumva să vină hoţii şi să îi muşte că facem vreo şapte ani de puşcărie, că n-am ţinut câinii legaţi", a precizat Becali.

×
Subiecte în articol: sport steaua becali