x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gino a salvat corabia

Gino a salvat corabia

02 Feb 2005   •   00:00

In aceeasi zi cand au fost perfectate imprumuturile lui Adrian Pitu si Vlad Munteanu, FC National a mai reusit o mutare spectaculoasa. Din acest retur, buturile "bancarilor" vor fi aparate de unul dintre portarii nationalei Bulgariei, Radostin Stanev.

MIHAI IGIROSANU

PIESA. Dinamovistul Vlad Munteanu reprezinta una dintre mutarile spectaculoase realizate de conducerea lui FC National
Inceputul acestei saptamani a fost speculat la maximum de conducerea clubului din Parcul cu Platani, care a facut uitate pierderile lui Olaroiu si a jumatate de echipa. "Obiectivul este participarea intr-o cupa europeana", a anuntat presedintele Gino Iorgulescu.

POSTURI. Marius Sumudica, Adrian Pitu si Vlad Munteanu au intarit considerabil forta ofensiva a "bancarilor", slabita de pierderile lui Mitrovici si, mai ales, a lui Caramarin. Plecarea lui Flavius Moldovan a fost anulata de inregimentarile lui Ciprian Vasilache si Ionut Rada, iar compartimentul defensiv s-ar putea chiar intari prin achizitionarea argentinianului Bazzi, fost coleg la Boca Juniors, in 2003, cu celebrii Martin Palermo si Oscar Cordoba.

LOVITURA. Desi se parea ca ziua de marti a apartinut transferurilor lui Pitu si Vlad Munteanu, presedintele "bancarilor", Gino Iorgulescu, a mai reusit seara, tarziu, o mutare-surpriza. La sediul clubului din Parcul cu Platani si-a facut aparitia unul dintre portarii nationalei Bulgariei, Radostin Stanev. Negocierile cu acesta fusesera demarate inca de saptamana trecuta, astfel ca partile au ajuns foarte rapid la o intelegere, iar bulgarul care in sezonul trecut a fost sub contract cu echipa rusa Shinnik Yaroslavl a semnat pe patru luni cu FC National. Achizitionarea sa va face uitata pierderea lui Marius Popa, plecat la "Poli" Timisoara impreuna cu Olaroiu. "Nu stiu foarte multe despre Stanev, dar ma bazez pe faptul ca face parte din nationala Bulgariei.

GRIJULIU

"In principiu, lotul e complet, dar este posibil sa mai apara inca 2-3 jucatori. Vom vedea. In privinta zvonurilor privind plecarea mea la conducerea altui club, vreau sa fie foarte clar: nu plec nicaieri pana nu vad pe cineva ca se ocupa de FC National" - Gino Iorgulescu presedinte FC National

FORMULA PENTRU RETUR
In urma plecarilor si sosirilor din acest intersezon, formula de start a Nationalului va fi mult schimbata fata de turul campionatului. Iata cum ar putea arata noul "11" cu care antrenorul Italian, Roberto Landi, va incerca sa indeplineasca obiectivul stabilit de presedintele Gino Iorgulescu: participarea in Cupa UEFA, cu precizarea ca numele scrise cu majuscule reprezinta noile achizitii: CR. MUNTEANU (STANEV) - Thwaite, RADA (BAZZI), Mc- Kain, Panc - Abiodun, Srhoj, VASILACHE (PITU), VL. MUNTEANU - I. Savu, SUMUDICA.

CARIERA
Nascut pe 11 iulie 1975, Radostin Lyubomirov Stanev este unul dintre cei mai experimentati jucatori bulgari, facand parte din "generatia de aur" a fotbalului de la sud de Dunare. In 1998, a facut parte din lotul Bulgariei pentru CM din Franta, alaturi de alte nume cunoscute, ca Zdravkov, Balakov, Borimirov, Penev sau Stoicikov. Are 1,89 si 80 kg, iar din 2003 evolueaza la echipa rusa Shinnik Yaroslavl, unde fusese transferat de la Legia Varsovia.
×
Subiecte în articol: sport