x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Griji pentru Piturca

Griji pentru Piturca

23 Feb 2005   •   00:00

Cu exact o luna inaintea meciului cu Olanda, selectionerul echipei reprezentative s-a aratat ingrijorat de starea de sanatate a mai multor jucatori de baza.

VICENTIU NEAGOE

GREU. Piturca are probleme cu starea de sanatate a jucatorilor si cu locul de pregatire
Selectionerul Victor Piturca a sustinut ieri, la Casa Fotbalului, o conferinta de presa a carei tema principala a fost meciul cu Olanda din 26 martie, unul decisiv in perspectiva calificarii la turneul final al CM din 2006, din Germania.

ANALIZA. "Mi-am dat seama dupa meciul cu Slovacia ca toti jucatorii au potential si pot evolua la un nivel ridicat. Deocamdata, nu pot spune daca voi renunta la vreun fotbalist convocat la meciul cu Slovacia", a analizat tehnicianul echipei reprezentative jocul din Cipru, singurul dinaintea confruntarii cu Olanda. Piturca a mai adaugat ca va miza 99% doar pe fotbalistii care joaca meci de meci la echipele lor de club.

PROBLEME. Referitor la apropiatul meci cu batavii, "Piti" are mari batai de cap, in special in compartimentul ofensiv, unde Ganea, Marica si, mai nou, Daniel Niculae sunt accidentati: "Eu sper ca pana la reunire cat mai multi jucatori sa-si revina si sa am de unde sa aleg. Vreau sa spun ca nu am renuntat la Danciulescu si la Neaga, transferati in China si Coreea de Sud, insa totul depinde de evolutiile lor de acolo". Exceptandu-i pe cei amintiti, probleme medicale mai au Lobont, Pancu, Stoican si Ghioane, in timp ce Marius Niculae abia a revenit dupa cinci luni de inactivitate. De asemenea, "capitanul" Chivu s-a refacut. "Vorbesc des cu el la telefon. Acum este bine, dar nu poate forta, accidentarea putand recidiva. Eu sper sa joace doua-trei meciuri oficiale pana la jocul cu Olanda", a mai adaugat Piturca referitor la problemele de lot.

CANTONAMENT. Dupa indelungi cautari si inspectii la mai multe baze sportive, Victor Piturca s-a orientat in privinta cantonamentului "tricolorilor", care vor pregati jocul la Saftica. "Cantonamentul a fost renovat recent si o sa stam pe acelasi culoar cu totii, nu ca la Izvorani, unde eram dispersati pe mai multe etaje. Singurul inconvenient este ca nu avem sala de recuperare, dar asta e, vom gasi o solutie", a mai precizat Piturca, care a mai adaugat: "Nu am avut noroc cu Olanda in 1998, la CE de tineret din Romania, cand ne-au invins. Sper sa am noroc acum".

CE 2012?
Presedintele FRF, Mircea Sandu, nu a renuntat la ideea organizarii de catre Romania a unui turneu final de Campionat European. In acest sens, federatia a achizitionat caietul de sarcini privind documentatia necesara pentru depunerea dosarului in vederea candidaturii FRF la organizarea CE din 2012. De altfel, "Nasu’" nu se afla la prima tentativa de acest gen, dupa ce colaborarea cu Ungaria privind CE din 2008 a fost un esec, UEFA preferand Austria ca partener al vecinilor din Vest. In prezent, Romania nu poate indeplini decat maximum 5% din conditiile impuse de UEFA, infrastructura fiind practic inexistenta.

PROGRAM
Federatia Olandeza de Fotbal a hotarat ca meciul retur cu Romania, din 4 iunie, de la ora 21:30 (ora Romaniei), sa se dispute la Rotterdam, pe arena "De Kuip", care apartine echipei Feyenoord. Oficialii olandezi au tinut cont de faptul ca suporterii din Rotterdam sunt considerati cei mai fanatici din "Tara lalelelor", in nationala pregatita de Marco van Basten evoluand mai multi jucatori de la Feyenoord.
×
Subiecte în articol: sport piţurcă