x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HCM Constanţa uimeşte Europa!

HCM Constanţa uimeşte Europa!

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Oct 2009   •   00:00
 HCM Constanţa uimeşte Europa!
Sursa foto: /intactimages

"Au nevoie de răbdare în atac şi de agresivitate în apărare pentru că numai aşa au o şansă", a definit fosta glorie a echipei franceze, Sorin Toacsen, şansele marinarilor la victorie. O victorie în care mai nimeni de la malul mării nu credea înaintea fluierului de start. Până la urmă, extratereştrii au arătat că uneori sunt mai pământeni decât ne putem închipui.



Venită la Buzău cu tot ce are mai bun în componenţă, Karabatic (cel mai valoros handbalist al lumii), Guigou, Tej, Hmam şi Kavticnik, gruparea franceză probabil că nu s-a gândit că jocul ar putea să aibă al deznodământ decât precedentele dueluri din 2007 - încheiate cu victoria cocoşilor galici: 28-23 la Constanţa şi 23-34 la Montpellier. După cum s-au disputat ostilităţile în prima repriză nici că ne puteam gândi la altceva. Ne-am spus în gând: "Ok, un gol diferenţă cu aceşti titani este ceva extraordinar. O înfrângere la unu, două goluri diferenţă va fi acceptabil". Asta în condiţiile în care francezii ne-au arătat că dacă îşi pun mintea cu noi ne înving fără probleme. Iar această logică o considerăm reală prin prisma a ceea ce a arătat tabela: 4-10 în minutul 13 şi 6 - 14 în minutul 19!

Numai că Zoran Kurtes ne-a arătat că poate să fie un antrenor-magician iar handbaliştii săi nişte micuţi vrăjitori, desprinşi parcă de la şcoala de magie Hogwarts. Tabloul fiind conturat, fundalul l-a primit de la cei 2000 de buzoieni veniţi să-i încurajeze pe campionii noştri. În acest pastel, portarul Popescu a făcut al alt meci mare în Liga Campionilor, iar Florin Nicolae a băgat mingea în aţe din orice poziţie a dorit!  În aceste condiţii, în minutul 32 scorul arăta egal, 20-20. A fost ultima dată când francezii au mai crezut în victorie. Din acel moment campioana Franţei a asistat neputincioasă la jocul extraordinar al românilor, finalul gasind-o în genunchi. "O performanţă foarte mare pentru HCM Constanţa, a doua victorie ca valoare din istoria noastră, după cea reuşită asupra Barcelonei. Ne-am temut foarte mult de acest meci, de ce să nu recunoaştem, pentru că adversarii noştri aveau toate meciurile câştigate de la 10 goluri în sus. Cred că am prins o formă extraordinară, dar foarte mult a cântărit şi evoluţia portarilor noştri, în special a lui Mihai Popescu. În prima repriză, Montpellier a prestat un handbal de Liga Campionilor, dar în partea a doua am schimbat apărarea, am trecut de la 6, la 5+1 ca să îl anihilăm pe Nikola Karabatic şi în final să întoarcem rezultatul", a sintetizat perfect secundul lui HCM, Eden Hairi.



Casetă tehnică:

HCM Constanţa 37 (17)
Schuch 8, Buricea 6, Nicolae 5, Csepreghi 5, Sabou 4, Toma 4, Vukovici 2, Dimache 2, Sadoveac 1. Antrenor: Zoran Kurtes

Montpellier 33 (18)
Kavticnik 7, Tej 6, Nikola Karabatic 4, Hmam 4, Honrubia 3, Sobol 3, Luka Karabatic 2, Guigou 2, Accambray 1. Antrenor: Patrice Canayer


"Felicit Constanţa pentru acest rezultat. În meciul acesta au fost două părţi distincte, prima, în care noi am jucat foarte bine, am fost eficace şi am controlat jocul şi cea de-a doua, în care am fost mediocri, iar Constanţa a reuşit să întoarcă raportul de forţe. Constanţa rămâne un adversar redutabil, capabil să învingă şi alte echipe din grupă",  Patrice Canayer - antrenor Montpellier.

"Dacă noi am făcut legea în prima repriză, Constanţa şi-a revenit după pauză, când şi-a schimbat apărarea, a devenit mai agresivă şi a reuşit să echilibreze jocul. Şi foarte important, Constanţa a avut de partea ei un public de Liga Campionilor", Nikola Karabatic.

×