x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iencsi, la un pas de Spartak Moscova

Iencsi, la un pas de Spartak Moscova

02 Feb 2004   •   00:00

Pe adresa Rapidului a venit o oferta de 800.000 de euro din partea rusilor de la Spartak Moscova pentru internationalul Adrian Iencsi. Jucatorul ar urma sa primeasca un salariu de 300.000 de euro. SORIN ANGHEL

Plecarea internationalului Adrian Iencsi de la Rapid se va produce in aceasta iarna, dupa ce jucatorul a mai ratat pana acum cateva transferuri in strainatate.

DESCOPERIRE. Aflat intr-un turneu cu echipa in Turcia, Iencsi a primit o oferta de la Spartak Moscova, echipa care in toamna anului trecut a eliminat pe Dinamo din Cupa UEFA. Rusii i-au spionat pe "caini" la meciul pe care l-au pierdut in Stefan cel Mare cu Rapid, scor 4-3, in etapa a 10-a a Diviziei A, ocazie cu care au pus ochii pe internationalul giulestean, autorul unui gol atunci.

PROPUNERE. Antrenorul lui Spartak, italianul Nevio Scala, l-a mai urmarit pe Iencsi si la jocul echipei nationale cu Italia, scor 0-1, disputat in octombrie 2003 la Ancona.
Rusii sunt dispusi sa plateasca 800.000 de euro pentru rapidist, atat cat au oferit si pentru dinamovistul Dan Alexa, al carui transfer a cazut definitiv. Salariul jucatorului va fi de 300.000 de euro anual. Oferta venita din partea rusilor reprezinta si motivul pentru care presedintele Rapidului, Ioan Becali, nu a plecat cu echipa in Turcia, preferand sa ramana in tara pentru a trata cu rusii.

"Imi doresc foarte mult sa joc in strainatate. Nu pot spune mai multe pana nu ma vad in tricoul lui Spartak. Asta-vara am fost cu pixul in mana cand trebuia sa semnez cu Sahtior, dar nu am ajuns acolo" - Adrian Iencsi jucator Rapid

Ratarile lui Iencsi
Adrian Iencsi a mai ratat trei transferuri la echipe din straina tate. Prima deziluzie a rapidistului s-a produs in 2001, cand a fost aproape de un transfer la Lecce, dar Ioan Becali, impresar atunci, l-a propus pe Gica Popescu, acesta ajungand in Serie A. Dupa un an si jumatate, "Baciul " i-a luat iar fata lui Iencsi, ajungand in locul acestuia la Hannover. Ultima ratare a lui Iencsi s-a produs in vara anului trecut, cand a fost aproape de a semna cu Sahtior.

×
Subiecte în articol: sport iencsi