x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Il apara pe Piturca

Il apara pe Piturca

28 Mar 2005   •   00:00

Chiar daca, in meciul contra Olandei, Romania a fost o echipa lipsita de vlaga, antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, nu pune aceasta situatie pe seama selectionerului Victor Piturca, ci pe valoarea superioara a adversarului.



  • de SORIN ANGHEL

  • GLUMET. "Nu cred ca suporterii lui Dinamo au stricat atmosfera. N-ar fi strigat numele lui Mircea Lucescu, ci pe el meu", a comentat Andone pe seama situatiei din tribuna
    Infrangerea "tricolorilor" in fata Olandei nu a avut darul sa-l surprinda si nici sa-l supere pe antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone. Tehnicianul "cainilor" este de parere ca romanii trebuie sa treaca repede peste acest esec si sa inceapa reconstructia unei reprezentative care sa ne califice la Campionatul European din 2008, gazduit de Elvetia si Austria.

    CONCLUZII. "Am fost cu totii optimisti inaintea partidei cu Olanda, am crezut in Victor Piturca si in jucatorii pe care i-a convocat, dar adversarul s-a dovedit unul foarte puternic, practic imposibil de invins. Nu am reusit sa-i surprindem cu nimic", a sunat radiografia facuta de Andone meciului de sambata seara.

    EXPLICATIE. Antrenorul lui Dinamo crede ca oaspetii s-au impus mai ales datorita presingului. "Mijlocasii nostri au stat mereu cu spatele la poarta si constructia a fost imposibila. Olandezii ne-au presat mult, doar Dorinel Munteanu si Adrian Ilie reusind sa joace de cateva ori cu mingi in adancime. Adversarul a venit foarte bine pregatit. Eu cred ca am fi putut sa ne facem mai periculosi daca jucam mai mult pe flancuri, dar s-au jucat prea putine mingi pe Adrian Ilie si pe Florentin Petre", a precizat Andone.

    PRO NASU’. Inlaturarea lui Mircea Sandu din fruntea FRF nu este privita de catre antrenorul din Stefan cel Mare drept o solutie pentru iesirea din situatia grea in care a ajuns fotbalul romanesc. "Nu joaca Mircea Sandu si nici Victor Piturca. Daca o sa continuam sa ne fixam mereu tinte false, nu o sa ajungem vreodata sa progresam. Tot ceea ce trebuie facut este ca selectionerul sa aiba capacitatea de a-i responsabiliza pe jucatorii din strainatate atunci cand vin sa evolueze in tricoul echipei nationale", este de parere antrenorul dinamovist. Acesta crede ca federatia nu a gresit atunci cand a ales ca meciul cu Olanda sa se dispute in Giulesti. "Stadionul este mic, dar se poate crea o atmosfera incendiara, iar gazonul este cel mai bun din tara".

    ALT DRUM
    Exclusi din lot dupa ce au petrecut intr-un local bucurestean, Dorin Semeghin si Adrian Iordache au efectuat ieri primul antrenament la echipa a doua a clubului dupa ce Ioan Andone a decis sambata sa-i excluda din lot: "Ei nu sunt la prima greseala de acest gen. Au mai avut astfel de escapade, dar pana acum au fost doar amendati. Eu imi doresc sa nu mai lucrez niciodata cu ei. Si-au ales alt drum in viata, altul decat performanta. Conducerea clubului a luat aceasta decizie la sugestia mea".

    MIJLOC
    Dupa partida cu Olanda, selectionerul Victor Piturca a fost criticat pentru ca a i-a titularizat pe benzi pe George Ogararu si pe Petre Marin in locul lui Cosmin Contra, respectiv Razvan Rat. "A fost alegerea lui Piturca si pe undeva este de inteles. Am avut pe fund trei jucatori de la Steaua, care a eliminat Valencia, plus pe Chivu, care este un superfotbalist. Oricum, jocul s-a pierdut la mijlocul terenului, unde trebuia sa inceapa constructia", a precizat Ando, care a recunoscut ca Florentin Petre nu a stralucit.

    ×
    Subiecte în articol: sport