x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport In vizită la Köln

In vizită la Köln

de Marius Moise    |    14 Sep 2007   •   00:00
In vizită la Köln

Romănia a pierdut meciul amical contra Germaniei dar, mai grav, Cristi Chivu s-a accidentat destul de rău şi ar putea rata partida cu Olanda de la Constanţa, din 13 octombrie.

GERMANIA - ROMÃ...NIA 3-1 - Nemţii au fost superiori la toate capitolele


Romănia a pierdut meciul amical contra Germaniei dar, mai grav, Cristi Chivu s-a accidentat destul de rău şi ar putea rata partida cu Olanda de la Constanţa, din 13 octombrie.

Tricolorii au inregistrat primul eşec după 14 meciuri fără infrăngere, selecţionata lui Victor Piţurcă arătănd destul de obosită după partida din Belarus şi părănd că se află in vizită pe "Rheine Energie".

Â

RELAXARE. "Sunt supărat pentru că am pierdut. Am jucat destul de bine in prima repriză, pănă a venit golul lor. Am avut curaj, am atacat, am jucat deschis, dar din păcate am făcut şi destule greşeli. S-a simţit şi oboseala după meciul din Belarus. E un duş rece, care face bine pentru abordarea meciului cu Olanda. Asta a fost ca o relaxare", a spus după meci Adrian Mutu. Stelistul Nicolae Dică a spus că el şi colegii săi nu s-au temut de acest meci, dar s-au făcut foarte multe greşeli care au contat in economia jocului. "Este bine că am pierdut intr-un meci amical. Eu cred că totuşi am făcut un joc bun. Acum ne aşteaptă un joc greu cu Olanda, pe care ar fi extraordinar dacă l-am căştiga. Dacă vom invinge Olanda vom fi aproape calificaţi", a spus Dică. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat că ar trebui să tragem unele invăţăminte după acest meci. "Am greşit foarte multe pase la mijlocul terenului şi in apărare şi i-am invitat la joc. Important pentru noi este că trebuie să invăţăm din acest joc. La acest nivel trebuie să ajungem. Mai avem de invăţat, dar suntem pe drumul cel bun", a spus "Kaiserul", care a mai adăugat că speră ca fundaşul Cristi Chivu să se refacă pănă la meciul cu Olanda.

NEMURITORUL. Presa germană l-a lăudat pe Dorinel Munteanu inainte de meci, numindu-l "Nemuritorul" şi asemuindu-l cu fostul căpitan al "panzerelor", Lothar Matthaus. Intrat in minutul 62 in locul lui Codrea, "Munti" a fost aplaudat la scenă deschisă de cei 50.000 de spectatori care nu au uitat că jucătorul in vărstă de 39 de ani a jucat căndva pentru "ţapi". Din păcate, Dorinel nu a mai repetat evoluţia bună de la Minsk, fiind depăşit de mai multe ori de jucătorii adverşi.

MULŢUMIRE

"Important este să tragem concluziile in urma acestui meci, după ce in prima repriză nu am reuşit să evoluăm foarte bine. M-a bucurat faptul că această echipă tănără a demonstrat că vrea să căştige şi să progreseze. Să nu uităm totuşi că nu i-am avut pe Ballack, Frings şi Lahm, iar Klose a stat pe tuşă"

Joachim Low antrenor Germania

DUŞ RECE

"Chiar nu sunt supărat, nu am de ce. Am avut jocul in mănă, am condus cu 1-0, am avut multe ocazii de gol. Pe undeva e bine că a venit acest duş rece in perspectiva meciurilor importante din preliminarii, care ne aşteaptă"

Victor Piţurcă antrenor Romănia

Â

Laude

Publicaţiile din Germania se intrec in laude la adresa elevilor lui Joachim Low, acestea susţinănd la unison că nemţii şi-au luat revanşa după acel neverosimil eşec, 1-5, de la Bucureşti. "Poldi party cu Odonkgol", a titrat cotidianul Bild. "Meciul de la Köln a fost un adevărat party. Prin golurile lui Odonkor şi Podolski, naţionala Germaniei s-a desprins decisiv", a scris cotidianul mai sus amintit. Hamburger Abenblatt a titrat "Zborul continuă". "După problemele din prima repriză, Germania a triumfat. Răzbunarea pentru acel 1-5 din 2004 este completă", a completat cotidianul din Hamburg.

Kicker spune că "Şocul a fost digerat" şi că "atunci cănd Hildebrand a scos mingea din poartă in minutul 3, găndurile s-au dus inevitabil către acel 1-5 de la Bucureşti". "Romănii erau să ne-o facă din nou", a concluzionat Kicker.

Â

Ingrijorare

Accidentarea lui Cristi Chivu nu ingrijorează numai staff-ul tricolorilor, in vederea partidei cu Olanda, ci i-a pus pe jar şi pe conducătorii lui Internazionale Milano, echipa unde evoluează internaţionalul romăn. Italienii sunt foarte supăraţi că antrenorul Roberto Mancini nu va avea la dispoziţie pentru deplasarea de la Istanbul din Liga Campionilor, in vederea meciului cu Fenerbahce, decăt un fundaş central: columbianul Nelson Rivas. Ceilalţi apărători lipsesc din varii motive, Materazzi şi Samuel sunt accidentaţi, iar Burdisso, Maicon şi Cordoba sunt suspendaţi. Altfel, apărătorul romăn va apărea pe coperta din septembrie a publicaţiei oficiale a clubului milanez. In interiorul revistei sunt patru pagini dedicate lui Cristi Chivu, care explică motivele pentru care a părăsit Roma in dauna Interului.

  • Marius Moise Köln

×
Subiecte în articol: sport