x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inca un italian in "Cotroceni"

Inca un italian in "Cotroceni"

20 Ian 2005   •   00:00

Cosmin Olaroiu este de ieri antrenorul celor de la "Poli" AEK Timisoara. In schimb, la FC National, a ajuns Roberto Landi, un alt tehnician italian propulsat de presedintele "bancar" Gino Iorgulescu pe scena Diviziei A.

SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU

SURPRIZA. Roberto Landi (stanga) a spus ca isi doreste sa-l convinga pe Gino Iorgulescu (dreapta) si pe suporterii Nationalului de valoarea sa. Italianul a aflat insa de la ziaristi ca noua sa echipa n-are sustinatori
Mutarea lui Cosmin Olaroiu la "Poli" AEK Timisoara s-a produs in sfarsit. Asa cum se intrevedea, presedintele lui FC National, Gino Iorgulescu, a reusit sa aduca in Cotroceni un antrenor strain.

ACHIZITIE. Tot la capitolul sosiri este trecut si portarul Cristi Munteanu, de la campioana Dinamo. "Babicu" a fost imprumutat in Cotroceni pana la finalul sezonului, pentru ca nu a acceptat statutul de rezerva in Stefan cel Mare, acolo unde Stelea a devenit titular incontestabil. Munteanu, care a mai aparat la echipa din Cotroceni in perioada 1998-2000, precum si in anul 2003, a parasit ieri cantonamentul de la Saftica. "Plec intr-un moment in care Dinamo lupta pentru titlu si pentru Cupa Romaniei. Sunt constient ca in vara as putea regreta acest pas", a declarat portarul.

SCHIMBARE. Cel care se va ocupa de pregatirea "bancarilor" este Roberto Landi. Acesta a ajuns ieri-dimineata in Romania si s-a prezentat la sediul clubului din Cotroceni, acolo unde a fost asteptat de Gino Iorgulescu. De altfel, antrenamentul de ieri-dimineata a fost anulat, jucatorii urmand sa faca insa cunostinta cu noul tehnician astazi.

PRIMELE VORBE. "Gino Iorgulescu a avut incredere in mine si mi-a oferit posibilitatea de a antrena pe FC National. Am mai avut si alte variante, dar am ales sa vin la Bucuresti. Aceasta echipa a avut rezultate bune si eu trebuie sa lupt pentru ca ele sa nu dispara. Vreau mai intai sa cunosc lotul de jucatori si dupa aceea voi spune care este obiectivul. A contat foarte mult ca si Zenga a antrenat aceasta echipa", a declarat aseara Roberto Landi.

OLAROIU A AJUNS PE BEGA
Ajuns ieri la Timisoara, Cosmin Olaroiu a avut parte de o primire extrem de calda din partea suporterilor. Primul antrenament sub comanda noului antrenor a avut loc dupa-amiaza, de la ora 17:00, la sedinta de pregatire tehnicianul si cei doi jucatori transferati, Caramarin si Gigel Coman, fiind ovationati de peste o mie de suporteri. O miscare de ultima ora ar putea fi aducerea nigerianului Abiodun si a portarului Marius Popa, dupa ce FC National l-a imprumutat pe Cristian Munteanu de la Dinamo. "E nebunie aici! Toti vecinii m-au intrebat, inainte de sosirea lui Oli, cand urma sa vina, toata lumea voia sa-l astepte pe el si pe noii jucatori", a declarat ieri mijlocasul Silviu Balace.

CV
Roberto Landi

Are 48 de ani si este un fost portar care a jucat in Serie A la echipele Bologna, Piacenza, Modena si Siena. A fost antrenor pentru portari al nationalei SUA in timpul Campionatelor Mondiale din 1990 si 1994. De asemenea, a mai antrenat echipele nationale ale Georgiei (18 meciuri) si Lituaniei (15 meciuri). In luna noiembrie a anului trecut a candidat, fara succes, la postul de selectioner al Ghanei.
×
Subiecte în articol: sport