x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

20 Iun 2008   •   00:00

GREŞEALĂ. Canalul de televiziune elveţian SRG a prezentat scuze după ce a subtitrat imnul naţional german cu versurile din versiunea nazistă, înaintea meciului Austria – Germania. “Este o greşeală de neiertat”, a admis un responsabil al serviciului subtitraj al postului, care a imputat eroarea celor două redactoare tinere.



GREŞEALĂ. Canalul de televiziune elveţian SRG a prezentat scuze după ce a subtitrat imnul naţional german cu versurile din versiunea nazistă, înaintea meciului Austria – Germania. “Este o greşeală de neiertat”, a admis un responsabil al serviciului subtitraj al postului, care a imputat eroarea celor două redactoare tinere.

STATISTICĂ. Prima fază a Euro 2008, cea a grupelor, a produs 57 de goluri în 24 de meciuri, adică o medie de 2,37 goluri pe meci, inferioară celei de la Euro 2004, de 2,48 goluri. În schimb, timpul mediu de joc efectiv a crescut la turneul final din Austria şi Elveţia. De la 52 minute şi 20 secunde la Euro 2004, din Portugalia, la 56 minute şi 40 secunde la Euro 2008.

DECIZIE. UEFA trebuie să decidă cîte echipe vor participa la un turneu final, începînd cu Euro 2016. Secretarul general UEFA, David Taylor, a precizat că o decizie privind numărul de ţări, 16, 20 sau 24, ar trebui luată pînă la sfîrşitul anului. Un format cu 20 de echipe ar presupune patru grupe de cîte cinci echipe, cu primele două clasate avansînd în sferturi. Un sistem cu 24 de echipe, ca la CM 1994, ar cuprinde şase grupe de cîte patru echipe. Primele două clasate şi patru cele mai bine clasate pe locul 3 în grupe se califică în optimi.

GUNOI. În primele 12 zile ale Euro 2008, la Viena, 500.000 de suporteri au lăsat în urma lor 95 de tone de gunoaie. Numai într-o singură seară, cea a meciului Austria – Germania, cinci camioane-cisternă ale gunoierilor vienezi au pompat 52.000 de litri din cele 561 de toalete mobile publice din zona veche a oraşului, un record după cel stabilit la 7 iunie, data debutului turneului.

EXTRA EURO

RAPID. Fundaşul portughez Ricardo Manuel Fernandes şi mijlocaşul brazilian Juliano Goncalves Spadacio au semnat ieri contracte pe trei ani cu gruparea din Giuleşti. “Sîntem foarte mulţumiţi de aceste transferuri. Sînt doi jucători pe care Peseiro şi i-a dorit şi am avut norocul că îi ştiam bine după dubla cu Nacional Madeira, din Cupa UEFA”, a declarat directorul general Constantin Zotta, care a precizat că Rapid negociază în continuare pentru transferul argentinianului Lucio Filomeno, care a evoluat ultima oară la formaţia greacă Astras Tripolis.

BISTRIŢA. Lucrările la instalaţia de nocturnă a stadionului echipei Gloria Bistriţa sînt în plină desfăşurare. Pînă acum au fost ridicaţi stîlpii instalaţiei, iar săptămîna aceasta va fi finalizată conectarea la reţeaua electrică. Costul total al investiţiei se ridică la 800.000 de euro. Arena va avea şi o nouă suprafaţă de joc, care va beneficia de încălzire electrică.

RUGBY. Reprezentativa României întîlneşte în această seară pe Stadionul Arcul de Triumf (ora 20:00, în direct la Sport.ro) formaţia sud-africană Emerging Springboks, în ultima etapă a turneului IRB Nations Cup. Cum cele două echipe se află pe primul loc la egalitate de puncte, învingătoarea din această partidă va fi declarată cîştigătoare a competiţiei. Cu această ocazie, “veteranul” Romeo Gontineac va îmbrăca pentru ultima oară tricoul cu frunza de stejar pe piept, acesta anunţîndu-şi retragerea din echipa naţională. Înaintea meciului România – Springboks se vor disputa partidele Rusia – Uruguay şi Italia A – Georgia.

CUPA MONDIALĂ. Brazilia şi Argentina au încheiat la egalitate meciul din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, disputat la Belo Horizonte. Într-o altă partidă, selecţionata Columbiei, cu steliştii Robinson Zapata şi Dayro Moreno pe banca de rezerve, a remizat în deplasare, scor 0-0, cu Ecuador. Moreno a fost trimis în teren în minutul 57, în timp ce Zapata nu a fost folosit nici un minut. În clasament conduce Paraguay cu 13 puncte, urmată de Argentina (11p), Columbia (10p) şi Brazilia (9p). Primele patru clasate se califică la turneul final care va avea loc în Africa de Sud.

AMENZI. Trei cluburi din Serie A – Genoa, Reggina şi Udinese – au fost amendate cu cîte 400.000 de euro pentru fals în acte. Genoa şi Udinese au fost acuzate că au mărit artificial valoarea unor jucători pentru a se putea înregsitra în sezoanele 2004/2005 şi 2005/2006, în timp ce Reggina a mărit taxele de transfer pe care le-ar fi plătit pentru a se putea înscrie în sezonul 2005/2006. Conducătorii celor trei cluburi au fost suspendaţi între una şi patru luni.

ITALIA. AS Roma l-a transferat pe norvegianul John Arne Riise de la FC Liverpool pentru suma de cinci milioane de euro, acesta semnînd un contract pe patru ani. În vîrstă de 27 de ani, Riise poate juca atît fundaş stînga, cît şi fundaş dreapta, este titular în naţionala ţării sale şi a adunat peste 300 de meciuri în tricoul lui Liverpool.

HALTERE. Roxana Cocoş a cucerit trei medalii, două de argint şi una de bronz, la categoria 58 kg, în cadrul Campionatelor Mondiale de juniori de la Cali. Ea s-a clasat pe locul secund la total şi la stilul aruncat, iar la smuls a ocupat locul al treilea. În vîrstă de 19 ani, sportiva de la Steaua este singura halterofilă din România care va participa la JO de la Beijing.

SPANIA. După ce a anunţat că nu mai are nevoie de Ronaldinho, Eto’o şi Deco, noul antrenor al Barcelonei, Josep Guardiola, a pus ochii pe jucători care evoluează în campionatul Angliei. În vizorul său se află doi fotbalişti de la Arsenal, Alexander Hleb şi Emmanuel Adebayor, pentru acesta din urmă Barcelona fiind dispusă să ofere 30 de milioane de euro. Adebayor este ofertat şi de AC Milan, însă s-a declarat încîntat să meargă în Spania, dacă cele două cluburi se înţeleg. Arsenal cere pentru Hleb 20 de milioane de euro, sumă cu care catalanii par să fie de acord.â

TENIS. Sorana Cârstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de 175.000 de dolari de la Den Bosch (Olanda), după victoria în două seturi, scor 7-6, 6-4, obţinută în faţa Mariei Koriţeva din Ucraina. Următoarea sa adversară va fi rusoaica Elena Dementieva, principala favorită a turneului.

KAIAC-CANOE. Sîmbătă şi duminică la Baza Nautică “Nicolae Navasart” de la Snagov va avea loc Regata Snagov, cel mai important concurs internaţional organizat în România. La ediţia din acest an şi-au anunţat participarea concurenţi din Bulgaria, Slovacia, Cipru, Serbia, Noua Zeelandă, Tunisia, Algeria şi România. De la start nu vor lipsi cei cinci sportivi care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing în probele de canoe, şi anume Iosif Chirilă, Andrei Cuculici, Nicolae Flocea, Ciprian Popa şi Florin Mironcic.

ÎNOT. Camelia Potec a ocupat locul al treilea în proba de 400 m liber din cadrul Open-ului de nataţie de la Paris, fiind devansată de franţuzoaica Laure Manaudou, campioana olimpică şi mondială pe această distanţă, şi de sud-africanca Wendy Trott. Manaudou nu mai înotase pe această distanţă din luna aprilie, cînd a fost învinsă de Potec la Campionatele Naţionale ale Franţei. La 200 m liber, reprezentanta noastră, care se pregăteşte cu antrenorul francez Philippe Lucas, a ocupat locul patru.

×
Subiecte în articol: sport două