x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Instrucţie “militară” pe litoral

Instrucţie “militară” pe litoral

de Mihai Igirosanu    |    15 Sep 2008   •   00:00
Instrucţie “militară” pe litoral

FARUL – STEAUA 1-4
În ultima partidă înaintea primei confruntări din grupele Ligii Campionilor, Steaua s-a impus de o manieră categorică la Constanţa. Succesul contra Farului a oferit o infuzie de optimism jucătorilor lui Marius Lăcătuş, dar miercuri, în Ghencea, va sosi Bayern München.



FARUL – STEAUA 1-4
În ultima partidă înaintea primei confruntări din grupele Ligii Campionilor, Steaua s-a impus de o manieră categorică la Constanţa. Succesul contra Farului a oferit o infuzie de optimism jucătorilor lui Marius Lăcătuş, dar miercuri, în Ghencea, va sosi Bayern München.

Victoria roş-albaştrilor s-a născut destul de greu, constănţenii ratînd în minutul 8 un penalty, prin Florin Maxim. După o jumătate de oră şi-a intrat în rol noua achiziţie a Stelei, portughezul Antonio Semedo. În două minute, jucătorul adus de la CFR Cluj aproape a marcat direct din corner şi apoi a forţat, printr-o centrare perfectă, un autogol al aceluiaşi nefericit Maxim. Rămasă în zece după o intrare animalică a lui Băcilă (’35), echipa gazdă n-a mai putut emite pretenţii, reuşind doar un gol superb, prin Gosici, dar rezervele Stelei, Kapetanos şi Szekely au încheiat o seară perfectă a trupei din Ghencea. “Sînt mulţumit de rezultat, dar se putea şi mai bine. Am început greoi şi acea neatenţie de la penalty ne putea costa. Sîntem uşor nemulţumiţi că la 2-0 constănţenii şi-au creat prea multe ocazii deşi erau în zece. Acum putem pregăti liniştiţi meciul cu Bayern, dar nu toţi jucătorii au reacţionat în cel mai fericit mod. N-ai cum să le scoţi din cap că miercuri vom juca în Champions League, dar sînt mulţumit de echipă”, a spus, după meci, Marius Lăcătuş.

“Steaua e protejată”

“Din păcate, am primit un gol din fază fixă în momentul cînd un jucător de la Farul era căzut şi arbitrul nu a întrerupt jocul. Faza aceea trebuia întreruptă. A apărut apoi şi cartonaşul roşu, dar una peste alta arbitrajul a protejat Steaua. Cu mai multă atenţie nu primeam acele două goluri şi altfel discutam acum. Am avut Steaua în mînă”, a declarat antrenorul Farului, Ion Marin.

Rezerve steliste decisive

Intraţi în repriza secundă, Janos Szekely şi Pantelis Kapetanos au făcut diferenţa pe final, marcînd primele lor goluri în tricoul Stelei. Revenit după accidentare, ex-gălăţeanul a fixat scorul final, transformînd un penalty obţinut de Kapetanos.

“O să am şansa să joc în Liga Campionilor şi pentru asta trebuie să le mulţumesc colegilor mei. Ei au muncit pentru această calificare, iar eu m-am uitat. Steaua este cel mai mare nume din România şi asta se vede după modul în care sîntem primiţi în ţară. E Steaua pe care mi-am dorit-o, tot timpul vreau să fie aşa. Sperăm să jucăm tot aşa şi cu Bayern”, a spus Szekely.

Adversari victorioşi

Olympique Lyon şi Bayern München, rivalele Stelei din grupa F a Ligii Campionilor, şi-au cîştigat meciurile de campionat din acest week-end. Lyon a revenit de la 0-2, impunîndu-se acasă cu 3-2 (două goluri Juninho şi Benzema) în faţa celor de la Nice. Antrenorul Claude Puel a folosit următoarea formulă de echipă: Lloris – Réveillère, Mensah, Cris, Bodmer – Kallstrom (’46 Benzema), Makoun, Ederson (’77 Govou), Juninho – Fred (’65 Piquionne), Mounieriar. Bayern a spulberat-o în deplasare pe FC Köln, 3-0 (“dublă” Toni şi Podolski). Jurgen Klinsmann a folosit următorul “11”: Rensing – Lucio, Demichelis, Van Buyten – Lell (’67 Oddo), Ottl, Lahm – Schweinsteiger (’70 Borowski), Zé Roberto – Klose (’57 Podolski), Toni.

×
Subiecte în articol: sport steaua