x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Intalnim Belarus

Intalnim Belarus

01 Oct 2004   •   00:00

Romania va intalni Belarus in primul tur al Cupei Davis, Grupa Mondiala. Partida se va desfasura in perioada 4-6 martie 2005, la Bucuresti.

IONUT PADURARU

Romania a avut noroc la tragerea la sorti a meciurilor din Grupa Mondiala, adversarul nostru fiind desemnat Belarusul, echipa cea mai slab cotata dintre cei 8 capi de serie.

ADVERSARI. Principalul jucator al adversarilor nostri este Max Mirnii (62 ATP). Al doilea jucator ca valoare al bielorusilor este Vladimir Voltchkov, care ocupa doar pozitia 134 in ierarhia mondiala a sezonului. Cu toate acestea, echipa care a promovat in Grupa Mondiala chiar in acest an a avut o prestatie excelenta. In primul tur, Belarus a trecut cu 3-2 de Rusia, invingatoarea din 2002. Max Mirnii a fost principalul artizan al victoriei, cu victorii in ambele meciuri de simplu, iar Voltchkov a adus punctul decisiv. Ei au avut o misiune mult mai usoara in turul 2, unde Mirnii si Voltchkov nu au lasat nici un punct adversarilor din Argentina, ajungand in semifinale. Aici insa au pierdut clar, 0-4, in fata echipei Statelor Unite.

SUNTEM GAZDE

Cum Romania si Belarus nu s-au mai intalnit vreodata pana acum in Cupa Davis, pentru desemnarea gazdei acestei intalniri a fost nevoie de tragere la sorti, unde tara noastra a avut din nou castig de cauza. Cel mai probabil, tinand cont de data intalnirii, meciul nu se va putea desfasura in aer liber. Aproape sigur, la fel ca in confruntarea cu Elvetia, meciul se va desfasura la Sala Polivalenta din Bucuresti. Si tot ca atunci, suprafata de joc va fi zgura, considerandu-se ca aceasta avantajeaza jucatorii nostri.

PROGRAMUL PRIMULUI TUR

In afara de meciul Romaniei, inca 7 partide vor avea loc in primul tur al Grupei Mondiale. Aceastea sunt: Slovacia - Spania, Elvetia - Olanda, Australia - Austria, Argentina - Cehia, Rusia - Chile, Franta - Suedia, SUA - Croatia, primele echipe urmand a fi gazde. In cazul unei victorii in fata Belarusului, Romania va intalni in sferturi (15-17 iulie 2005) invingatoarea dintre SUA si Croatia. Semifinalele competitiei vor avea loc in perioada 23-25 septembrie 2005, iar finala intre 2 si 4 decembrie 2005.
×
Subiecte în articol: sport