x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Intertoto - Spre turul III

Intertoto - Spre turul III

de Dragos Stoica    |    14 Iul 2007   •   00:00
Intertoto - Spre turul III

După ce Gloria a invins cu 2-0 in Israel pe Maccabi Haifa, ardelenii se găndesc deja la Atletico Madrid, in timp ce gălăţenii au nevoie neapărat de victorie contra bosniacilor Slavija Sarajevo pentru a merge mai departe.


Cele două reprezentante ale Romăniei in actuala ediţie a Cupei UEFA - Intertoto, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi, vor disputa azi, cu incepere de la ora 18:00, partidele retur din cadrul turul II, contra fomarţiilor Maccabi Haifa, respectiv Slavija Sarajevo, prima intălnire urmănd să fie transmisă in direct de Telesport.


CALIFICAŢI.
Aflaţi practic in turul următor după victoria obţinută in urmă cu o săptămănă in Israel, cu 2-0, componenţii şi conducătorii Gloriei se găndesc mai mult la "dubla" cu Atletico Madrid, reputata formaţie iberică urmănd să fie adversara bistriţenilor in faza următoare. "După 11 ani de la vizita Fiorentinei, ar veni din nou o echipă de top. Au mai trecut pe la noi Montpellier şi Lille, dar acestea nu sunt totuşi de calibrul lui Atletico Madrid", a declarat directorul sportiv al Gloriei, Ioan Horoba. La răndul său, tehnicianul spaniolilor, Javier Aguirre, a declarat că va lua in serios formaţia lui Ovidiu Sabău: "Gloria este o echipă foarte solidă. Echipa atrage atenţia pentru că este formată doar din jucători romăni", a spus Aguirre. In ceea ce-i priveşte pe israelieni, aceştia au sosit la Bistriţa incă de joi, efectuănd in aceeaşi seară un antrenament uşor, pe o temperatură de 15 grade şi un gazon umezit după ploile care au căzut vreme de trei zile. După ce a asistat căteva minute la şedinţa lui Maccabi, Ioan Ovidiu Sabău a afirmat: "Avem un avantaj de două goluri, este adevărat, dar acest lucru nu trebuie să schimbe cu nimic dăruirea noastră in teren".


VARIANTĂ UNICĂ. Cum in tur au remizat fără gol pe terenul lui Slavija Sarajevo, jucătorii Oţelului Galaţi nu au azi altă variantă decăt o victorie pentru a accede in turul următor, unde ar urma să o intălnească pe Trabzonspor (Turcia). Antrenorul Petre Grigoraş nu va putea miza pe serviciile lui Salif Nogo, eliminat in tur cu zece minute inainte de final. Oaspeţii par destul de montaţi, mijlocaşul Vukasin Benovici declarănd că bosniacii nu au renunţat la calificare: "Vrem să surprindem Oţelul, care a părut peste noi acum o săptămănă. Vom juca deschis".

×
Subiecte în articol: sport