x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Intrarea în fortăreaţă

Intrarea în fortăreaţă

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    02 Iun 2008   •   00:00
Intrarea în fortăreaţă

St. Gallen ● România ajunge astăzi în cantonamentul de la Abtwil
Tricolorii ajung azi în Elveţia şi vor ocupa Santispark Hotel din Abtwil, avînd asigurată o intimitate de sută la sută. Toate pretenţiile selecţionerului au fost îndeplinite de cei de la hotel, în acord cu cei de la UEFA.



St. Gallen ● România ajunge astăzi în cantonamentul de la Abtwil
Tricolorii ajung azi în Elveţia şi vor ocupa Santispark Hotel din Abtwil, avînd asigurată o intimitate de sută la sută. Toate pretenţiile selecţionerului au fost îndeplinite de cei de la hotel, în acord cu cei de la UEFA.

Hotelul Santispark este situat la cinci kilometri de St. Gallen, în micuţa loca-litate Abtwil. Una deloc ieşită din comun, ci mai degrabă aproape de "standardele" româneşti. Lîngă locul de cazare se află un şantier, o benzinărie, un service auto şi un magazin. Mai mult, chiar în faţa hotelului are capătul linia de autobuz 7, cea care face legătura cu St. Gallen.

OSPITALITATE. Pînă aseară, hotelul a fost deschis publicului, dar de acum s-a închis. Acesta va aparţine în exclusivitate delegaţiei tricolore, care se va caza după orele prînzului. După ce că, din exterior, hotelul nu frapează cu nimic, la doleanţa lui Piţurcă, acesta a mai fost şi înconjurat de panouri negre, ce au darul de a obtura orice privire din afară. Conducerea hotelului îşi aşteaptă cu drag oaspeţii de onoare. Tot staff-ul de la Santispark va fi echipat cu tricouri galbene, pe care se află înscris îndemnul "Hai România", aşa cum sînt panouri la intrarea în hotel, ba chiar şi pe străzile din micuţul sătuc. Din dorinţa de a fi şi mai ospitalieri, cei de aici au făcut eforturi pentru a include în grila de programe posturi tv româneşti. "Au refuzat cînd i-am anunţat. Ne-au spus să nu facem aşa ceva", ne-a povestit, amuzată, o angajată a hotelului. "În minibaruri vor avea doar sticle de apă minerală", a continuat aceasta.

CONDIŢII. Piţurcă a comandat împrejmuirea hotelui cu panouri de pînză neagră, prin care nimeni nu poate urmări mişcările tricolorilor. Cu toate acestea, hotelul ales nu este unul care să satisfacă exigenţele lui Piţurcă. Aceasta pentru că centrul de refacere, al treilea ca standard al calităţii din Elveţia, este situat peste drum de hotel, acolo unde nimeni nu poate interzice accesul suporterilor curioşi. Ma mult, accesul jucătorilor spre baza SPA trece printr-o elegantă autoservire, cu preţuri piperate, condusă de un sud-coreean care şi-a manifestat deja simpatia pentru naţionala României.

AVANTAJE. Deşi s-ar părea că este vorba despre o alegere mai degrabă modestă, hotelul oferă totuşi, prin poziţionarea sa, o serie de avantaje. Este aproape de aeroport şi la doar cinci minute de mers cu autocarul pînă la stadionul de antrenament, iar camerele oferă tot confortul şi luxul necesare. Spre deosebire de tricolori, naţionala Germaniei, care are cartierul general tot în Elveţia, la Ascona, este nevoită să folosească avionul pentru a ajunge la antrenamentele şi meciurile oficiale de la Viena şi de la Klagenfurt.

EXCEPŢIILE
"România, Rusia şi Turcia sînt singurele ţări cărora UEFA le-a impus ofiţer de relaţii cu UEFA un om din afara Federaţiei. Dar pentru mine este o onoare şi o şansă. Sînt convins că mă voi înţelege perfect cu domnul Piţurcă"
Bogdan Mihalache
ofiţer de legătură România – UEFA

Simulare

La St. Gallen vremea este plăcută, cu soare şi temperaturi în jur de 22-23 de grade Celsius, din cînd în cînd pigmentate cu reprize scurte de ploaie. De-a lungul timpului, la Santispark Hotel au stat numeroase vedete din lumea fotbalului, cum ar fi David Beckham, cu naţionala Angliei, sau Raul, cu reprezentativa Spaniei. Primii care au ajuns la hotel au fost trimişii FRF, Paul Zaharia, Sorin Cojocaru şi Mircea Mihail, ei fiind aşteptaţi de ofiţerul de securitate al UEFA pentru delegaţia României, Bogdan Mihalache, un român de 31 de ani, doctorand în ştiinţe juridice, stabilit de nouă ani în Elveţia, la Fribourg. Cu acest prilej, a fost efectuată şi o simulare care a privit sosirea delegaţiei României de astăzi.

Stadion nou

Primul antrenament al tricolorilor se va desfăşura în această seară pe AFG Arena, stadion renovat complet (foto) şi dat în folosinţă în ultimul week-end, cu prilejul meciului amical Elveţia – Liechtenstein. Stadionul aparţine clubului de primă divizie FC St. Gallen, are circa 15.000 de locuri şi este dotat la tribuna oficială, în stil britanic, cu restaurante şi cafenele. Antrenamentul de azi este deschis în totalitate pentru presă şi suporteri, iar începînd de mîine şedinţele de pregătire vor fi închise. De altfel, acest stadion nu-i va crea amintiri prea plăcute selecţionerului Piţurcă, acesta pierzînd cu Steaua, în Cupa UEFA, o calificare în faţa celor de St. Gallen, după un 1-2 aici, în Elveţia, şi un 1-1 în Ghencea. Iniţial, staff-ul federal anunţase că antrenamentele vor avea loc pe Stadionul Espenmoos, dar acesta s-a schimbat în ultimul moment, la fel cum s-a procedat şi cu locul de aterizare, St. Gallen, în loc de Zürich.

×
Subiecte în articol: sport gallen