x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Invingator fara emotii

Invingator fara emotii

16 Noi 2004   •   00:00

Singurul candidat pentru presedintia Comitetului Olimpic Roman, Octavian Morariu, a fost ales ieri in aceasta functie de membrii Adunarii Generale a COR.

IONUT PADURARU

OBIECTIVE. Octavian Morariu si-a propus rezultate importante la JO 2008
La sedinta care s-a desfasurat la Hotelul Intercontinental au fost prezenti 100 de membri ai Adunarii Generale cu drept de vot. Dintre acestia, 17 aveau dreptul la cate 4 voturi, 13 la 3 voturi si patru membri au avut dreptul la doua voturi. Unic candidat, Morariu a fost ales, dupa cum era de asteptat, cu o larga majoritate, primind 171 de voturi pentru, fata de cele numai 10 impotriva.

VICEPRESEDINTI. De asemenea, in cadrul sedintei de ieri au fost alesi vicepresedintii COR. Conducerea forului olimpic va fi completata cu Ana Pascu, presedintele FR Scrima, care a primit 125 de voturi, Marcel Popescu, comandantul CS Dinamo (99 de voturi), si Nicu Vlad, antrenorul coordonator al lotului olimpic de haltere (71 de voturi). Pentru un post de vicepresedinte al COR au mai candidat, printre altii, Cristian Gatu, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Doina Melinte, Gabriela Szabo si Violeta Beclea-Szekely.

INCIDENT
Sedinta de ieri de la Hotelul Intercontinental nu a fost lipsita si de momente mai putin placute. Dimitrie Popescu, antrenor la canotaj in cadrul CSA Steaua, care a primit o invitatie de a participa la Adunarea Generala, nu a mai fost primit in sala unde s-au tinut alegerile. "Mi-au spus ca nu sunt pe lista si nu am drept de vot. Puteau sa-mi spuna din timp asta, e urat sa iesi pe usa din spate. Mai ales ca am facut ceva pentru sportul romanesc, am fost campion olimpic si am participat la 5 editii ale JO, de patru ori ca sportiv si o data ca antrenor. Undeva ma gandesc ca si Steaua e o tinta", a spus Dimitrie Popescu, adaugand totusi ca este de acord cu alegerea celor prezenti in sala pentru sefia COR.

PROMISIUNI
Ca si la lansarea candidaturii, Morariu a anuntat ieri care vor fi principalele sale griji in noul post. Fostul sef al ANS spune ca va incerca diversificarea surselor de finantare prin parteneriate public-privat, dar si cresterea sumelor venite de la bugetul de stat, propunand si infiintarea unui Fond National pentru Dezvoltarea Sportului. Morariu doreste finalizarea investitiilor de la complexul de la Izvorani, Muzeul Sportului si Casa Olimpica, dar si organizarea a doi "poli", unul al sportivilor de elita si altul al celor de viitor, promitand ca va incuraja sportul scolar.

URZICA A PRIMIT AURUL
Gimnastul Marius Urzica a primit din partea fostului presedinte al COR, Ion Tiriac, o medalie din aur drept recompensa pentru evolutia sa in finala la cal cu manere de la JO 2004, unde a obtinut medalia de argint. "M-as fi bucurat enorm daca as fi castigat aurul la Atena. Le multumesc celor care mi-au fost alaturi si care au vazut ca meritam primul loc la JO", a spus Urzica. Gimnastul a precizat ca inca nu a luat o hotarare cu privire la o viitoare participare a sa la JO de la Beijing, din 2008: "Nu promit nimic si astept sa vad daca ma pot adapta noului cod de punctaj si abia apoi voi lua o decizie".
×
Subiecte în articol: sport voturi