x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iordănescu: „Îmi doresc consolidarea unei naționale cu șanse reale pentru Campionatul European.”

Iordănescu: „Îmi doresc consolidarea unei naționale cu șanse reale pentru Campionatul European.”

22 Sep 2022   •   20:59
Iordănescu: „Îmi doresc consolidarea unei naționale cu șanse reale pentru Campionatul European.”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României a prefațat joi seara într-o conferință de presă meciul din Liga Națiunilor cu Finlanda, pe care tricolorii îl dispută vineri, la Helsinki.

Edward Iordănescu a declarat că obiectivul său este calificarea la turneul final al următorului Campionat European:

„Încrederea și așteptările sunt mari și am argumente. În iunie nu ne-am arătat potențialul maxim. Îmi doresc mai multă încredere, mai mult curaj și devotament, mai multă ambiție și mai mult orgoliu.

Îmi doresc consolidarea unei echipe naționale care să aibă șanse reale pentru calificarea la Campionatul European.”

Edward Iordănescu a explicat și unele decizii legate de felul în care a făcut selecția jucătorilor, scrie Mediafax

„Florin Niță, probabil că după membrii familiei lui, cu mine a vorbit cel mai mult. Lumea vorbește în necunoștință de cauză, pentru că puțină lume știe că el nu mai este nici măcar în procesul de pregătire cu echipa sa de club. Este un an de zile de când nu a mai evoluat pentru echipa de club. Cu toate acestea a participat la ultimele acțiuni ale echipei naționale. Dar oricât îmi este de drag, e important să înțeleagă că trebuie să își rezolve situația la echipa de club, după care oricând are ușile deschise la echipa națională.”

În ceea ce privește absența lui Maxim și Mitriță, selecționerul a spus: „Pe lângă talent și formă de moment, pentru mine, un criterou care a devenit fundamental în selecție este că jucătorii care vin la echipa națională trebuie să o facă cu toată convingerea, să nu aibă rețineri și să pună tot ce au mai bun în slujba echipei naționale. Din câte știți, o serie de jucători au ales să își oprească activitatea la echipa națională.”

Despre selecționarea lui Florinel Coman, Iordănescu a afirmat: ”Coman poate ajuta România pentru european. E un jucător ce vine după o perioadă grea și al cărui potențial îl cunosc foarte bine. Este o mână întinsă din partea mea către Florinel Coman, iar așteptarea mea este una mare. În cel mai scurt timp el să dea două mâini înapoi pentru echipa națională. Are nevoie de acest impuls.”

 

×