x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Sclipire galactica

Liga Campionilor - Sclipire galactica

22 Feb 2005   •   00:00

Unul dintre cele mai asteptate meciuri din optimile de finala ale Ligii Campio-nilor, Real Madrid - Juventus Torino, s-a terminat cu victoria la limita, 1-0, a spaniolilor, care au gasit in fundasul Ivan Helguera talismanul norocos. Ironia sortii a facut ca una dintre cele mai solide aparari din lume sa fie doborata tocmai de lovitura de cap splendida a unui fundas.

CATALIN FAINISI

SALVATOR. Dupa evolutiile slabe din ultima vreme, Ivan Helguera s-a revansat fata de suporteri cu un gol splendid
REGE. Considerata, alaturi de FC Barcelona - Chelsea, o adevarata finala a acestei editii, partida a fost urmarita din tribunele stadionului "Santiago Bernabeu" de Regele Juan Carlos, care a reinnodat traditia conform careia Real castiga cu acesta la "oficiala". Partida a fost dominata de iberici, care au gasit insa in Juventus o echipa ambitioasa, care s-a aflat de multe ori in situatia de a egala scorul, desi a primit o lovitura puternica dupa accidentarea la cap a lui Pavel Nedved din prima repriza. In alta ordine de idei, capitanul "albilor", Raul, a ratat ocazia de a deveni golgeterul absolut al Cupelor Europene, el pastrandu-se la un gol distanta de cota 50.

SPECTACOL. Intr-o alta partida, Bayern München a spulberat, practic, pe Arsenal Londra, o echipa ce s-a vazut nevoita sa paraseasca "Olympiastadion" cu un rusinos 3-1 in palmares si cu sanse minime de a se califica. Marele castig al nemtilor a fost jocul splendid al lui Claudio Pizarro, care a "semnat" o dubla in poarta lui Jens Lehmann.

Nici Liverpool nu i-a iertat pe cei de la Bayer Leverkusen, pe care i-a invins tot cu 3-1, festivalul de goluri fiind deschis de spaniolul Luis Garcia. In ultima partida de ieri, PSV Eindhoven a obtinut o victorie la limita, 1-0, in fata finalistei de anul trecut, AS Monaco.

OPTIMI
Meciurile de aseara
  • Real - Juventus 1-0
    (I. Helguera ’31)
  • B. München - Arsenal 3-1
    (C. Pizarro ’4 si ’58, Salihamidzic ’64 / Toure ’88)
  • Liverpool - Leverkusen 3-1
    (Luis Garcia ’15, Riise ’35, Hamman ’90+2 / Franca ’90+3)
  • Eindhoven - Monaco 1-0
    (Alex ’9)

    Meciurile de azi
  • FC Porto - Inter Milano
    Arbitru: Graham Poll (Anglia)
  • Barcelona - Chelsea
    Arbitru: Anders Frisk (Suedia)
  • M. United - AC Milan
    Arbitru: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Spania)
  • Werder Bremen - Lyon
    Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)

    Toate partidele incep la ora 21:45
  • ×
    Subiecte în articol: sport