x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor / Sfarsitul galaxiei

Liga Campionilor / Sfarsitul galaxiei

10 Mar 2005   •   00:00

Juventus a curmat visul lui Real de a obtine pentru a zecea oara cel mai important trofeu continental. Spaniolii cred ca a sosit ceasul ca Madridul sa fie reconstruit din temelii.

DELIA GOMOESCU

CALAII. Zalayeta (stanga) si Trezeguet sunt oamenii care au decapitat Realul
"Galacticii" de la Real Madrid nu au scapat nici de aceasta data de complexul "Delle Apli". In cele trei duble confruntari din ultimul deceniu, madrilenii au invins acasa, dar au pierdut calificarea de fiecare data, in retur, pe terenul lui Juventus.

DEZASTRU. Avantajul de 1-0 obtinut la Madrid nu a fost nici de aceasta data suficient pentru "albi". Trezeguet a dus meciul in prelungiri, unde Zalayeta a semnat golul calificarii, asa cum o facuse si in urma cu doi ani, in fata unei alte formatii iberice, Barcelona. Ambele echipe au terminat in 10, dupa ce Ronaldo si Tacchinardi au vazut cartonasul rosu in minutul 112. Eliminarea Realului nu e un dezastru numai pentru club, ci si pentru Spania. Pentru prima data din 1993 incoace, Primera Division nu are nici o reprezentanta in sferturile competitiei.

HUIDUITI. In timp ce presa italiana jubileaza, considerand victoria elevilor lui Fabio Capello "vibranta", spaniolii apreciaza ca miercuri a fost "ultima zi a galaxiei Real". "Eliminarea doare mai mult pentru ca Madrid a cazut fara grandoare, pentru ca a avut meciul in mana si, in loc sa-l rezolve, s-a increzut intr-un egal la zero. Nu s-a terminat lumea, dar s-a terminat cu actualul Real. Acum echipa trebuie reconstruita din temelii", scrie AS. O parte din cei 3.000 de suporteri care asistasera la partida i-au huiduit pe madrileni pe aeroportul din Torino si au cerut demisia presedintelui Florentino Perez. Antrenorul Vanderlei Luxemburgo a recunoscut ca eliminarea din Liga Campionilor este o lovitura foarte dura pentru echipa sa. "Nu pot spune daca am pierdut pe drept sau pe nedrept, dar acesta este fotbalul".

GERMANIA
Nici pentru Germania lucrurile nu stau tocmai bine. Din cele trei formatii nemtesti ajunse in optimi, doar Bayern Munchen merge mai departe. Dupa ce Werder Bremen a fost umilita marti, iar presa germana a numit-o "o echipa de carnati", miercuri a iesit si Leverkusen pe usa din dos, fiind invinsa acasa de Liverpool cu acelasi scor ca in tur 3-1. In schimb, "regina" acestei editii ar putea fi Italia. Milan si Juventus sunt calificate, iar Inter joaca acasa pe 15 martie cu FC Porto, pornind de la scorul de 1-1 din tur. Revelatia competitiei poate fi considerata campioana Olandei, PSV Eindhoven, echipa care era cotata cu foarte mici sanse de a depasi chiar si faza grupelor. Olandezii s-au impus la Monaco si continua sa surprinda.

REZULTATE
Marti
  • CHELSEA - Barcelona 4-2 (tur 1-2)
    Gudjohnsen (’8), Lampard (’17), Duff (’19), Terry (’76) / Ronaldinho (’27 - pen, ’38)
  • LYON - Werder Bremen 7-2 (tur 3-0)
    Wiltord (’8, ’56, ’62), Essien (’17, ’30), Malouda (’70), Berthod (’78-pen) / Micoud (’32), Ismael (’57 - pen)
  • MILAN - M. United 1-0 (tur 1-0)
    Crespo (’61)

    Miercuri
  • JUVENTUS - Real Madrid 2-0 (tur 0-1)
    Trezeguet (’75), Zalayeta (’116)
  • Leverkusen - LIVERPOOL 1-3 (tur 1-3)
    Krzynowek (’88) / Luis Garcia (’28, ’32), Baros (’67)
  • AS Monaco - EINDHOVEN 0-2 (tur 0-1)
    Venegoor (’27), Beasley (’69)
  • Arsenal - B. MÜNCHEN 1-0 (tur 1-3)
    Henry (’66)

    Inter Milano - FC Porto (in tur 1-1) va avea loc pe 15 martie. Tragerea la sorti a sferturilor si a semifinalelor va avea loc pe 18 martie.
  • ×
    Subiecte în articol: sport