x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Lippi" preia Mittal Steel

"Lippi" preia Mittal Steel

17 Ian 2005   •   00:00

Sosirea lui Mihai Stoichita la carma Otelului a devenit certitudine. Dupa ce a negociat cu noua conducere a clubului galatean, fostul selectioner al Armeniei a acceptat sa preia finalista Cupei Romaniei de anul trecut.

CATALIN FAINISI, ERIK HOOSZ

VIITOR. Mihai Stoichita este antrenorul dorit de indienii de la Mittal Steel
Initial, "Lippi" a precizat ca nu va purta nici o discutie cu noul patronat al echipei, compania Mittal Steel, pana nu se clarifica situatia antrenorului Basarab Panduru. Cum moldovenii s-au despartit in conditii amiabile de "Pandispan", care semnase cu fostul presedinte Nicolai Boghici, Stoichita s-a asezat la masa tratativelor cu Viorel Anghelinei, noul conducator executiv al Otelului, club denumit acum Mittal Steel, precum compania care l-a preluat.

ACORD. Discutiile s-au purtat la Clubul Sidex din Galati, unde, timp de trei ore, Stoichita le-a prezentat galatenilor conditiile sale pentru a face performanta. "Mi s-a spus ce se vrea la Otelul, care sunt proiectele de viitor si care este situatia actuala. Totodata, am venit in Galati ca sa-l vad si pe socrul meu. Mai am si alte oferte, dar de ce n-as antrena la Galati?", a adaugat antrenorul, care a mai purtat o runda de negocieri cu Anghelinei aseara, in Bucuresti. El isi va pune azi semnatura pe un contract, durata acestuia si suma de bani pe care tehnicianul urmeaza sa le primeasca nefiind inca precizate.

DORINTA. Desi astazi va parafa intelegerea cu Otelul, "Lippi" a refuzat ieri sa recunoasca oficial preluarea echipei. "Am timp de gandire pana maine (n.r. - azi) si atunci voi anunta ce urmeaza sa fac. Imi doresc sa antrenez aceasta echipa, dar raman cateva amanunte de pus la punct. Vreau sa am un lot competitiv, cu care sa fac performante. Sper ca investitorii indieni sa se tina de cuvant si sa puna in practica toate promisiunile facute in ultimul timp", a completat Stoichita, care il va coopta in echipa tehnica pe Fane Tara.

OFERTE
Alegerea Otelului nu a fost una usoara pentru Mihai Stoichita, avand in vedere faptul ca acesta a primit mai multe oferte din strainatate si chiar din Divizia A. Ultima echipa din campionatul romanesc interesata de serviciile sale a fost chiar FC National, care ar putea ramane fara antrenor dupa plecarea lui Cosmin Olaroiu la "Poli" AEK Timisoara. "Lippi" i-a mai pregatit pe "bancari" in 1999, inainte de a pleca la Litex Loveci. El a refuzat insa oferta lui Gino Iorgulescu, preferand stabilitatea de la Galati si dorinta de performanta de acolo.
PRETENTII
Stoichita este un antrenor cunoscut pentru faptul ca este foarte pretentios si impune reguli stricte colaboratorilor sai. "Nu vreau sa trec din nou prin situatia de la Farul, cu care semnasem in vara trecuta. Acolo mi s-au promis jucatori noi, dar pana la urma nu au adus pe nimeni. Vreau sa formez o echipa puternica, deoarece fortificarea echipei este primul aspect important care trebuie rezolvat. Nu se poate face mare lucru fara un lot corespunzator din punct de vedere valoric si numeric", a precizat antrenorul, care va merge astazi in cantonamentul noilor sai elevi de la Hotelul Orizont din Predeal.
×
Subiecte în articol: sport