x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lobont s-a certat cu Mitea

Lobont s-a certat cu Mitea

29 Apr 2004   •   00:00

Coechipieri la Ajax, Bogdan Lobont si Nicolae Mitea nu se afla tocmai in cele mai bune relatii.

MARIAN STEFAN

Cei doi nu si-au vorbit in primele luni ale acestui an, Lobont fiind deranjat de anumite "iesiri in decor" ale fostului mijlocas dinamovist. Nicolae Mitea s-a mutat de aproape un an la Amsterdam. Pentru baiatul plecat din Pantelimon, dintr-o familie nu prea instarita, cu patru copii, transferul la Ajax a insemnat implinirea unui ideal la care ii era teama sa viseze. S-a trezit insa peste noapte, la numai 18 ani, intr-o alta lume.

GAZDA. Lui "Mitus" i-au trebuit cateva luni bune pentru a se acomoda cu noul stil de viata. Un rol foarte important in adaptarea sa cu Occidentul l-a avut Bogdan Lobont. Portarul echipei nationale se afla de patru ani in capitala economica a Olandei si i-a stat aproape romanului care tocmai sosise la Amsterdam. Pana sa i se gaseasca un apartament, Mitea a fost gazduit o perioada in casa lui "Lobi".

VIZITA. Asta iarna, inainte de Anul Nou, Ciprian Marica i-a facut o vizita la Amsterdam prietenului sau, cu care a copilarit in "Stefan cel Mare". Cei doi au petrecut impreuna zece zile, timp in care Marica a dorit sa treaca si pe la Lobont. Nu mica i-a fost surpriza sa constate ca Mitea se eschiveaza. Erau certati. Nu-si vorbeau de cateva zile.

MOTIV. Surse apropiate celor doi au lasat sa se inteleaga faptul ca ruptura a survenit la inceputul lunii decembrie. Mitea era un invitat obisnuit la masa al familiei Lobont. Dar in ultimul timp isi luase avant, folosind in dese randuri un jargon de maidan. Mai mult, rugat de catre Loredana Constantin, logodnica lui Lobont, sa-si spele farfuria in care mancase, Mitea a avut o reactie de toata jena. A fost "invitat " imediat afara, iar "ambasadele " au fost retrase. Intrebat despre acest episod, Mitea a "amutit" instantaneu. "De unde stiti?", a lasat sa-i scape, dupa care a revenit imediat. "Nu ne-am certat. Ne vedem in fiecare zi. Mai trec pe la el, este un adevarat prieten", a sunat declaratia lui Mitea. "Mi-a zis nea Ando ca voi marca!" Atacantul echipei Dinamo a fost eroul meciului, inscriind doua goluri. Golgeterul liderului spune ca altul era scorul daca meciul cu Germania ar fi fost oficial. Jurnalul National: Danciu, sunt primele goluri la echipa nationala, dar ce goluri, impotriva vicecampioanei mondiale. Ionel Danciulescu: Asa este. Sunt extrem de bucuros, dar trebuie ca euforia sa nu tina mult. Ne-a iesit perfect jocul in seara asta. Dar gata urmeaza jocuri tari in campionat si trebuie sa ma concentrez. Credeai ca vei marca? Am vorbit inainte de meci cu nea Ando, iar el a fost primul care a aflat ca eu voi fi titular. Mi-a zis sa stau linistit, ca voi marca. Am prins incredere intrucat, la antrenamente, intotdeauna castiga pariurile cu noi. Te asteptai la un asemenea scor? Sincer, nu ma asteptam. Nu puteam sa cred ca diferent a poate fi atat de mare. Ma gandeam sa jucam bine si speram la un meci egal. Cred ca daca era un meci oficial, nu se intampla ceea ce s-a intamplat in seara asta. Este mai puternica Germania decat Cehia si Olanda? Nu cred ca daca am batut Germania va fi la fel de simplu cu Olanda si Cehia. In fotbal e o regula conform careia nici un meci nu seamana cu altul. (Mihai Igirosan

×
Subiecte în articol: sport lobonţ mitea