x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Ma voi bate cu Octavian Morariu!"

"Ma voi bate cu Octavian Morariu!"

28 Sep 2004   •   00:00

Chestorul Marcel Popescu s-a hotarat sa candideze pentru fotoliul de presedinte al COR. "M-au convins cativa oameni importanti din lumea sporului", spune comandantul CS Dinamo, cel care devine astfel oficial contracandidatul lui Octavian Morariu, fostul presedinte al ANS, la sefia miscarii olimpice din Romania.

MARIAN STEFAN

  • Jurnalul National: Domnule Marcel Popescu, ati devenit rivalul lui Octavian Morariu…

    Marcel Popescu: Nu este adevarat. Domnul Morariu nu este rivalul meu, ci partenerul meu de intrecere. Ne aflam in relatii foarte bune, il apreciez si sper sa fie o competitie fair-play. Cel mai bun sa invinga!

  • Cum v-a incoltit ideea de a candida la postul de presedinte al COR?

    Cativa prieteni, foarte cunoscuti in lumea sportului, mi-au facut aceasta propunere si mi-au spus ca, in mod normal, daca nu se umbla cu dedesubturi, am toate sansele sa castig.

    "Nu renunt la Dinamo"

  • Cum se va impaca Marcel Popescu-chestorul cu Marcel Popescu-presedintele COR?

    Nu voi renunta la conducerea clubului Dinamo. Voi avea grija sa existe o interdependenta intre cele doua functii. Mai ales ca activitatea COR este foarte larga, bine definita si nu se poate interpune cu cea de la Dinamo. Sunt chestor, intr-adevar, dar acesta e un grad profesional si nu militar precum cel al colonelului Boroi, comandantul CS Steaua.

  • Care ar fi atuul dumneavoastra in fata lui Morariu?

    Faptul ca am demonstrat la Dinamo ce inseamna cu adevarat management sportiv. Am atras numerosi sponsori, am organizat clubul pe structuri moderne si sunt sigur ca voi izbuti acelasi lucru si la COR. Plus ca rezultatele obtinute de sportivii dinamovisti la ultima editie a Jocurilor Olimpice sunt pe undeva si o consecinta a conditiilor oferite de clubul pe care-l conduc.

  • I-ati premiat pe acesti sportivi?

    Din delegatia olimpica, 46 de sportivi au fost dinamovisti. Dintre acestia, 26 vor fi premiati in bani, 15 obtinand medalii olimpice. Premierea lor se ridica la aproape un milion de dolari.

  • Care este punctul cheie al strategiei dvs.?

    Consider ca cluburile mici trebuie sa devina cluburi nationale olimpice, iar centrele olimpice sa fie adevarate laboratoare impartite pe discipline sportive. Mai mult, cred ca a venit vremea ca si fotbalul sa fie sprijinit de catre COR.

  • Ion Tiriac si-a exprimat deja sustinerea, propunandu-l pe Octavian Morariu. Acest lucru spune multe…

    Asa este. Cred ca ne-ar fi propus pe amandoi, daca ar fi stiut de intentia mea. Oricum, daca domnul Belu si-ar depune candidatura, eu m-as retrage imediat. Nu pentru ca mi-ar fi teama, ci pentru a-l sustine mai bine. Ar merita fara indoiala acest post.

    "Putem fi fericiti joi seara"

  • Mai aveti timp si pentru fotbal?

    Sunt in continuare membru al Consiliului Director al FC Dinamo. Legatura mea cu fotbalul dinamovist exista de cand aveam 7 ani. Deci nu pot renunta asa usor.

  • Se califica Dinamo in grupele Cupei UEFA?

    Mi-as dori ca Dinamo si Steaua sa mearga brat la brat in Cupa UEFA. Fotbalul romanesc are nevoie de asta. Eu cred ca Dinamo poate elimina pe Partizan, ajutata fiind si de public, al 12-lea jucator. Andone va gasi solutia pentru a ne face fericiti joi seara.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo