x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Ma voi intoarce"

"Ma voi intoarce"

08 Feb 2005   •   00:00

Aflat in Cipru cu noua sa echipa de club, atacantul Ionel Danciulescu a ramas surprins atunci cand a aflat ca Valentin Badoi si Gigel Bucur se numara printre "tricolori". Imprumutat 11 luni in China, la Sandong Luneng, "Danciu" promite ca de la anul va reveni in Stefan cel Mare.

SORIN ANGHEL - Agya Napa, Cipru

AUTODIDACT. Danciulescu profita de soarele din Cipru pentru a invata limba chineza
Jurnalul National: Ionele, ai invatat ceva cuvinte in limba chineza pana acum?
Ionel Danciulescu: N-am avut cand. Avem doi translatori la echipa si vorbesc cu ei in limba engleza. Cand ajung in China am timp sa invat.

Ce fel de echipa este Sandong?
Mi-a zis si Dan Alexa ca este o echipa bataioasa, iute, care pune accent pe pregatirea fizica. Conditiile sunt foarte bune, cam peste ce avem in Romania.

Nu te-ai dus cam la capatul lumii?
Cand ai un contract trebuie sa-l duci la bun sfarsit, indiferent de locul in care trebuie sa stai.

Suporterii lui Dinamo te-au criticat dur pentru alegerea facuta.
Eu cred ca nu au dreptate. Sa nu uite ca asta-vara puteam sa plec la Nantes, dar am preferat sa raman la Dinamo pentru a continua munca depusa timp de un an. Acum lucrurile s-au schimbat un pic. Am gandit cu capul, nu cu inima. M-am gandit la binele familiei. Am 29 de ani, iar in Romania ti se spune ca esti batran la varsta asta. In strainatate nu este asa. Oricum, eu sunt imprumutat in China, iar din ianuarie 2006 ma voi intoarce la Dinamo. Am ajutat echipa cu tot ce am putut si cred ca nu meritam un asemenea tratament.

Vei mai fi convocat la echipa nationala?
Selectionerul decide. Eu ma pregatesc si joc.

Ce numar vei avea pe tricou?
28. Au vrut sa imi dea numarul 9, dar l-am refuzat pentru ca nu-mi place. Eu nu sunt un varf veritabil.

S-A MIRAT
Danciulescu a si reusit sa marcheze doua goluri pentru noua sa echipa in primul amical din Cipru. Vestea ca selectionerul nu l-a convocat pentru meciul cu Slovacia nu i-a picat bine. "Danciu" a incercat sa-si ascunda supararea, dar s-a dat de gol. "Badoi e la lot!?! Si Gigel Bucur!?!" Fostul dinamovist a tacut cateva clipe, afisand o figura dezamagita.
×
Subiecte în articol: sport