x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mai mult de atat nu s-a putut

Mai mult de atat nu s-a putut

de Mihai Igirosanu    |    18 Iul 2005   •   00:00
Mai mult de atat nu s-a putut

CUPA DAVIS: Croatia - Romania 4-1
In primul meci de ieri, Andrei Pavel a fost invins clar de Ivan Ljubicici, 6-3, 6-4, 6-3, iar croatii au obtinut calificarea in semifinalele Cupei Davis. Sambata, gazdele se impusesera si la dublu, cu 5-7, 6-4, 6-7 (9), 6-4, 6-4. Dupa 10 seturi, care au insemnat aproximativ 9 ore de tenis, Pavel n-a mai avut forta sa-i opuna rezistenta lui Ljubicici, un tenisman mai valoros.
CUPA DAVIS: Croatia - Romania 4-1
In primul meci de ieri, Andrei Pavel a fost invins clar de Ivan Ljubicici, 6-3, 6-4, 6-3, iar croatii au obtinut calificarea in semifinalele Cupei Davis. Sambata, gazdele se impusesera si la dublu, cu 5-7, 6-4, 6-7 (9), 6-4, 6-4.
Dupa 10 seturi, care au insemnat aproximativ 9 ore de tenis, Pavel n-a mai avut forta sa-i opuna rezistenta lui Ljubicici, un tenisman mai valoros.

PUTERNIC. Impulsionat de public, Ljubicici a intrat decis pe teren in fata lui Pavel. Inceputul i-a fost favorabil romanului, care la 1-1 a irosit trei mingi de break. Trecut de pragul psihologic, Ljubicici s-a dezlantuit, adjudecandu-si setul cu 6-3. Pavel s-a "agatat" de adversar in setul 2, a condus cu 2-0, dar a cedat pe final, pierzand cu 4-6. Ultima mansa a fost echilibrata, constanteanul a revenit dupa ce isi pierduse serviciul, dar Ljubicici a fost prea tare si a adus calificarea gazdelor, dupa doua ore si 10 minute de joc.

INFERNAL. Croatii si-au confirmat statutul de gazde in meciul de dublu. Ljubicici si Ancici au beneficiat de cateva decizii gresite ale arbitrilor localnici de linii, plus indulgenta arbitrului de scaun si a oficialilor Federatiei Internationale fata de comportamentul agresiv al publicului. Insa, dublul Pavel/Trifu a manifestat si o inconstanta vizibila in joc. Pavel a alternat momentele de sclipire cu cele de neputinta, cauzate si de uzura fizica, iar Trifu a servit excelent, a reusit cateva lovituri precise, insa a si ratat multe mingi in momente importante ale partidei.

RESEMNAT
Presedintele FR Tenis a urmarit calm disputa dintre Ivan Ljubicici si Andrei Pavel. La mijlocul setului 2 a intentionat sa coboare in loja echipei noastre pentru a-i oferi cateva sfaturi jucatorului, dar desfasurarea ostilitatilor l-a determinat sa ramana in tribuna, alaturi de Dumitru Haradau. Ilie Nastase a lasat de inteles ca l-ar fi preferat pe Razvan Sabau pentru un eventual meci decisiv, la 2-2. In cele din urma, ultimul meci s-a jucat conform programarii, intre Victor Hanescu si Mario Ancici, rezultatul neinfluentand calificarea Croatiei in semifinale.
FRUSTRARE
Vizibil marcat de efort, Andrei Pavel a acuzat arbitrajul meciului de dublu. "In ultimul set, am servit doi asi in jocul 10, dar ambele mingi au fost considerate afara. Au fost doi asi clari. A fost un meci extraordinar si sunt trist ca s-a terminat astfel. Atmosfera a fost una braziliana", a spus Pavel, care a criticat prestatia unuia dintre arbitrii de linie. La randul sau, capitanul nejucator al echipei Romaniei, Adrian Marcu, a spus: "Sansa noastra a fost in setul patru, dar l-am pierdut. Cand pierzi un break in setul patru e mereu greu sa-ti revii".

SEMIFINALE
Argentina este prima tara calificata deja in semifinalele Cupei Davis. Sud-americanii au spulberat Australia chiar pe terenul acesteia, la Sydney. David Nalbandian a fost omul decisiv, el aducand doua puncte la simplu, ultimul, chiar in fata vedetei locale, Leyton Hewitt, si contribuind, alaturi de Mariano Puerta, la victoria din meciul de dublu. A doua semifinalista a devenit Slovacia, care a invins clar Olanda, 4-1. Dupa Croatia, calificata in fata Romaniei, Rusia a fost ultima echipa care a patruns in semifinale, dupa victoria obtinuta in fata Rusiei, scor 3-2.

×
Subiecte în articol: sport pavel ljubicici