x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Malaxia, cercetat si pentru omor din culpa

Malaxia, cercetat si pentru omor din culpa

21 Feb 2004   •   00:00

Arbitrul Cornel Malaxia, arestat miercuri seara la finalul meciului din ultima etapa a Diviziei A, VCM Piatra-Neamt - Petrom Ploiesti, (1-3), pentru infractiuni economice, nu ar mai fi trebuit sa aiba dreptul sa conduca meciuri de volei.

CAUZA. Pe 27 decembrie 1997, Malaxia a fost implicat intr-un accident rutier pe bulevardul Kiseleff din Capitala. Deplasandu-se dinspre Piata Presei Libere spre Arcul de Triumf cu autoturismul sau, marca BMW, arbitrul a lovit puternic o Dacie. In urma impactului, soferul autoturismului lovit, Mihai Georgescu, a fost internat in coma de gradul III la Spitalul de Urgenta Floreasca. "In acea zi sarbatoream nunta de argint impreuna cu sotia si cateva rude apropiate. A sunat cineva si mi-a spus sa vin la spital pentru ca fiul meu a avut un accident grav. La cateva zile, pe 1 ianuarie, a murit. De atunci, cand vine Revelionul pentru mine nu mai este sarba toare", spune cu amaraciune in suflet Dragos Georgescu, tatal lui Mihai.

DOSAR. "Ancheta Politiei a stabilit ca a fost vina faptuitorului. Malaxia a umblat pana a iesit nevinovat. Ancheta a durat pana in 1999, pentru ca politistii nu stiau ce rezultat sa dea", spune tatal victimei, care a depus plangere privind redeschiderea dosarului.

In 2001, Parchetul a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de Cornel Malaxia pentru omor din culpa. Conform regulamentului Federatiei Romane de Volei, cei care sunt urmariti penal isi pierd calitatea de arbitru. In concluzie, Malaxia nu mai putea sa conduca nici un meci de volei. "Nu stiu cum a continuat sa mai arbitreze, cand el nu mai avea voie asa ceva?", se intreaba Georgescu.

DREPTATE. "Chiar daca Politia nu l-a gasit vinovat pana acum, eu spun cu tarie ca Malaxia mi-a ucis fiul. Vreau sa se faca dreptate. Sa fie adus in instanta si sa i se stabileasca vinovatia. Malaxia trebuie sa faca puscarie", este dorinta lui Dragos Georgescu.

Le-a ranit grav pe fetele lui Puzdrea
Alaturi de Mihai Georgescu, in Dacie se mai aflau inca 3 persoane. "Daniel Vasile a suferit o dubla fractura de tibie si peroneu. Era si o fata cu ei, Izabela Bucur, care s-a ales cu splina rupta. Au operat-o imediat ca altfel murea", spune tatal lui Mihai Georgescu. Victimele lui Malaxia nu au fost doar pasagerii Daciei. BMW-ul sau a ricosat pe trotuar, a rupt un castan si le-a accidentat grav pe Simona si pe Andreea Puzdrea, fetele deputatului PRM Dumitru Puzdrea. Cele doua adolescente au fost transportate de urgenta la spital. Simona Puzdrea a suferit fracturi la bazin, clavicula si membrele inferioare si o hemoragie interna.
SORIN ANGHEL

"N-am stiut ca Malaxia este urmarit penal. Normal, ar fi fost ca Parchetul sa se intereseze si de activitatile lui auxiliare si sa ne anunte. Daca stiam, nu mai era delegat la partide."
Gheorghe Visan, presedinte arbitri FR Volei

×
Subiecte în articol: sport malaxia