x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marica vs Ronaldinho

Marica vs Ronaldinho

29 Sep 2004   •   00:00

Cel mai bun jucator al echipei lui Mircea Lucescu, romanul Ciprian Marica, va juca astazi de la egal la egal cu vedeta catalanilor, brazilianul Ronaldinho. Cine va iesi invingator de pe "Nou Camp"?

DELIA GOMOESCU

Dupa ce a intalnit Milanul pe teren propriu, Sahtior Donetk se gaseste din nou in fata unui meci-soc. Elevii lui Mircea Lucescu joaca astazi pe "Nou Camp" impotriva Barcelonei, formatie pe care tehnicianul roman o considera "cea mai in forma echipa din Europa".

VORBA DULCE. "Barcelona joaca un fotbal minunat. Stim ca ne va fi greu, dar avem incredere in sansa noastra", a declarat Lucescu pentru postul spaniol TV3 luni seara, la sosirea la Barcelona. Tehnicianul roman a precizat ca priveste cu respect, dar fara teama, intalnirea cu formatia catalana. "Spaniolii s-au intarit in vara cu multi jucatori de valoare, Rijkaard are multa experienta internationala, iar Ronaldinho este intr-o forma excelenta. Va fi greu, dar sunt sigur ca formatia mea va fi pregatita sa faca fata Barcelonei", a adaugat tehnicianul roman. Desi n-a facut economie la laude la adresa adversarilor de astazi, Lucescu a tinut sa precizeze ca "Barcelona are si puncte slabe".

PRECEDENT. Doar doi jucatori din lotul lui Sahtior nu au facut deplasarea in Spania: nigerianul Aghahowa, accidentat, si croatul Dario Srna, suspendat dupa cartonasul rosu primit in meciul cu Milan. Lucescu a mai intalnit Barcelona in Liga Campionilor, in sezonul 2001-2002, pe cand antrena pe Galatasaray. Atunci, formatia turca a obtinut un punct pe "Nou Camp", terminand la egalitate meciul cu Barca, 2-2, dupa ce condusese cu 2-0.

RONALDO DE DONETK

Publicatia spaniola ABC il compara pe Ciprian Marica, unul dintre cei mai in forma jucatori ai lui Sahtior, cu brazilianul Ronaldo. "Cel mai important jucator al lui Lucescu este Ciprian Marica, romanul de 19 ani despre care se spune ca seamana mult cu Ronaldo, prin viteza si abilitatea in fata portii. Marica este una dintre cele mai mari promisiuni ale fotbalului romanesc", scrie ABC, care aseamana echipa lui Rinat Ahmetov cu Chelsea Londra, gruparea patronata de miliardarul rus Roman Abramovici.

FARA SENTIMENTALISME

Chelsea joaca astazi pe "Stamford Bridge" impotriva campioanei Europei FC Porto. Prilej pentru antrenorul Jose Mourinho sa-si intalneasca fosta echipa, la doar patru luni dupa ce castiga cu aceasta trofeul Ligii Campionilor. Tehnicianul portughez spune insa ca in meciul de astazi nu va fi loc de sentimentalisme. "Nu voi avea emotii. In fotbal trebuie sa dai dovada de profesionalism. Sunt multi jucatori la Porto care au fost elevii mei si pe care ii cunosc foarte bine, dar timp de 90 de minute nu vom fi prieteni", a spus Mourinho.

AZI

Grupa E
  • Eindhoven - Panathinaikos
  • Rosenborg - Arsenal Londra

    Grupa F
  • AC Milan - Celtic Glasgow
  • FC Barcelona - Sahtior

    Grupa G
  • Anderlecht - Inter Milano
  • Werder Bremen - Valencia

    Grupa H
  • TSKA Moscova - PSG
  • Chelsea Londra - FC Porto
  • ×
    Subiecte în articol: sport