x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marion Jones: Domnule preşedinte, vă rog să mă ajutaţi să ies din închisoare!

Marion Jones: Domnule preşedinte, vă rog să mă ajutaţi să ies din închisoare!

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Iul 2008   •   00:00
Marion Jones: Domnule preşedinte, vă rog să mă ajutaţi să ies din închisoare!

12:42 • Fosta mare campioană de atletism Marion Jones, închisă pentru şase luni deoarece a minţit autorităţile în privinţa consumului de substanţe dopante, a depus o cerere în care îl roagă pe preşedintele SUA, George Bush, să o ajute să iasă din închisoare, informează New York Times. Marion Jones a fost încarcerată pe 7 martie în statul Texas.

Fosta mare campioană de atletism Marion Jones, închisă pentru şase luni deoarece a minţit autorităţile în privinţa consumului de substanţe dopante, a depus o cerere în care îl roagă pe preşedintele SUA, George Bush, să o ajute să iasă din închisoare, informează New York Times. Marion Jones a fost încarcerată pe 7 martie în statul Texas.

 

APEL. Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a confirmat că printre cererile de schimbare a pedepsei se regăseşte şi una făcută de fosta atletă Marion Jones, dar nu menţionează dacă aceasta solicită graţierea sau comutarea pedepsei. Graţierea este un act oficial prin care condamnatul este iertat, în timp ce comutarea înseamnă o reducere a pedepsei. Cererile făcute de condamnaţi sînt revizuite de Departamentul de Justiţie, care face recomandări preşedintelui Statelor Unite. Instituţia nu a oferit alte detalii legate de momentul în care Marion Jones a depus această cerere. În vîrstă de 32 de ani, Marion Jones a fost condamnată în luna martie la şase luni de închisoare pentru că a minţit anchetatorii federali în mai multe rînduri. Prima oară în 2003, în ancheta cazului Balco, denumit după laboratorul care furniza substanţe anabolizante mai multor sportivi, iar mai apoi, în 2006, în privinţa fraudelor bancare în care era implicat fostul său soţ, Tim Montgomery.  Pe 5 octombrie 2007, Marion Jones a recunoscut că a folosit steroizi în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney din 2000. Ulterior, aceasta a returnat medaliile cîştigate în cadrul acelei competiţii, trei de aur şi două de bronz. La sfîrşitul lunii noiembrie, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a suspendat-o pe atletă pe o perioadă de doi ani, începînd cu 8 octombrie, iar Comitetul Olimpic Internaţional a descalificat-o la începutul lunii decembrie.

 

×
Subiecte în articol: sport jones marion marion jones