x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miracol handbalistic in Portul Tomis

Miracol handbalistic in Portul Tomis

18 Oct 2004   •   00:00

Campioana Romaniei, HCM Constanta, a realizat sambata seara cea mai mare performanta a sporturilor de echipa din ultimii ani. Dupa 60 de minute fabuloase, "marinarii" au invins cu 29-27 (14-12) pe FC Barcelona, cel mai titrat si mai bogat club din lume.

MIHAI IGIROSANU

In fata a 2.000 de suporteri, care au transformat Sala Sporturilor din Constanta intr-un infern pentru adversari, trupa pregatita de Aihan Omer a depasit o echipa cu un buget de 8 milioane de euro si sase succese finale in Liga Campionilor.

SITUATIE. Dupa infrangerea de la Szeged, gratie succesului in fata colosului catalan, constantenii s-au inscris in cursa de calificare. In celalalt meci disputat sambata, in etapa a doua a grupei A, Vardar Vatrost Skopje si Pick Szeged au incheiat la egalitate, 24-24 (9-10). In urma celor doua rezultate, maghiarii de la Szeged conduc in clasament, cu trei puncte, urmati de FC Barcelona si HCM Constanta, cu cate doua si Vardar, cu un punct. Urmatoarea etapa va avea loc pe 21 octombrie si programeaza intalnirile Szeged - Barcelona si HCM - Vardar.

CRITICI. Victoria de rasunet obtinuta de handbalistii constanteni a facut inconjurul lumii cu repeziciune. Presa spaniola a criticat in termeni foarte duri prestatia echipei catalane. Cotidianul barcelonez Sport a notat in editia sa de ieri ca echipa a platit tribut nesigurantei din aparare si ca prin infrangerea suferita in Romania si-a complicat viata fiind obligata de acum inainte sa castige toate partidele din grupa. La randul sau, Marca sustine ca urmatorul meci al celor de la Barcelona, cu Szeged, va fi decisiv pentru calificare. "Romanii si-au dorit mai mult victoria si le-au aratat catalanilor ca nu intotdeauna valoarea primeaza".

ELIMINARI ROMANESTI

Succesul constantenilor n-a putut fi imitat de alte doua reprezentante ale handbalului romanesc care au evoluat in acest sfarsit de saptamana in competitiile continentale. Vineri si sambata. In Elvetia, la Schaffhausen, HCM Piatra-Neamt, aflata in prezent pe ultimul loc in prima divizie masculina, a pierdut ambele manse ale intalnirii de Cupa Cupelor cu echipa locala, Kadetten, cu rezultatele de 20-44 (9-22) si 23-38 (10-17). Din lipsa fondurilor, nemtenii au disputat ambele meciuri in deplasare. La randul sau, echipa feminina Universitatea Remin Deva a fost eliminata in turul 3 al Cupei EHF. Dupa ce pierdusera in deplasare, cu 24-36 (10-18), hunedorencele au castigat partida retur cu un scor insuficient, doar cu 30-27 (13-16) in fata echipei ungare Cornexi Alcoa.

SATISFACTIA LUI OMER

Unul dintre principalii artizanii ai rasunatorului succes al constantenilor este antrenorul Aihan Omer (foto). Imediat dupa fluierul final al arbitrilor croati, tehnicianul HCM-ului a spus: "Nici nu va pot descrie ce simt acum. De cinci ani ma gandesc la aceasta victorie!". Despre meciul in sine, Omer a dezvaluit: "Le-am spus tot timpul jucatorilor sa aiba mentalitate de invingatori. Pentru Constanta, niciodata meciul nu este pierdut dinainte, indiferent de adversar". Prezent la meci, presedintele FR de Handbal, Cristian Gatu era si el foarte satisfacut: "A fost o demonstratie a handbalului romanesc, care a dovedit ca nu este jos si cred ca se putea castiga la o diferenta mai mare. Aceasta victorie este foarte valoroasa, pentru ca nu cred ca Barcelona va mai pierde cu Szeged sau Skopje", a declarat Gatu.

×
Subiecte în articol: sport