x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Moggi nu exclude cedarea lui Mutu

Moggi nu exclude cedarea lui Mutu

27 Ian 2005   •   00:00

Oficialii lui Juventus fac declaratii contradictorii in ceea ce-l priveste pe Adrian Mutu.

DELIA GOMOESCU

Dupa ce vicepresedintele Roberto Bettega a spus ca transferul "Briliantului" va fi rezolvat pana pe 31 ianuarie, iar jucatorul va ramane la Torino in sezonul viitor, directorul general Luciano Moggi n-a exclus posibilitatea ca atacantul roman sa fie imprumutat la vara.

VARIANTE. "In cazul lui Mutu sunt cunoscute problemele cu transferul si faptul ca situatia dintre el si Chelsea nu este inca lamurita complet. Dar nu este nici o graba. Si daca va fi inregistrat pana pe 31 ianuarie, el tot nu va juca in acest sezon. Iar la vara ar putea sa ramana sau ar putea sa fie imprumutat pentru un an. Inca nu stim care va fi strategia noastra de mercato. Suntem atenti si la alti jucatori care ar putea veni gratis, mai ales atacanti. Cine are multi fotbalisti ofensivi controleaza piata", a precizat Moggi intr-un interviu acordat cotidianului La Stampa. Oficialul torinez a adaugat ca in nici un caz Mutu nu va fi inlocuitorul lui Alessandro Del Piero, despre care sustine ca este jucator netransferabil. "Nimeni nu l-a cerut pe Del Piero pentru ca se stie ca nu e de vanzare. Chiar daca ar sosi vreo oferta, am trimite-o inapoi", a adaugat Moggi.

APEL RETRAS. In ceea ce priveste conflictul cu Chelsea, Mutu si-a retras apelul inaintat la Federatia Engleza de Fotbal in care isi acuza fostul club ca l-a concediat ilegal. Cu toate acestea, gruparea londoneza vrea in continuare o compensatie financiara pentru a recupera o parte din cele 16 milioane de lire sterline platite Parmei in 2003. Cotidianul Daily Telegraph scrie ca "Chelsea incearca acum sa oblige FA sa nu-i dea Federatiei Italiene cartea verde a jucatorului". Documentul ar putea ramane in Anglia pana la solutionarea definitiva a conflictului sau pana pe 18 mai, data la care se va incheia perioada de suspendare a lui Mutu.

PRO
Asociatia Fotbalistilor Profesionisti din Anglia (PFA) apreciaza ca daca FA aplica propriile regulamente, protestul clubului Chelsea nu are sorti de izbanda. "Conform regulamentelor FA, daca angajamentul unui jucator s-a incheiat, el este liber sa semneze pentru un alt club. Chelsea vrea insa sa recupereze o parte din banii platiti Parmei in 2003, sustinand ca luand o substanta interzisa, jucatorul si-a reziliat contractul, nu invers. Este ca si cum clubul londonez ar vrea sa manance prajitura altora asteptand si bani pe deasupra", scrie Daily Telegraph.
CONTRA
Chelsea considera ca, prin renuntarea la apelul inaintat Federatiei Engleze, Adrian Mutu a admis ca este vinovat de comportament neadecvat. Potrivit cotidianului Evening Standard, gruparea londoneza va decide saptamana viitoare cum sa procedeze in legatura cu atacantul roman. "Renuntand la apelul facut la FA pentru concediere ilegala, clubul crede ca Mutu a recunoscut ca este vinovat. Oficialii lui Chelsea vor sa recupereze o parte din suma cheltuita cu Mutu, dar inca se gandesc daca sa inceapa procedurile legale", noteaza ziarul britanic.
×
Subiecte în articol: sport mutu chelsea