x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mohicanul

Mohicanul

de Dragos Stoica    |    Andrei Nicolescu    |    28 Iun 2005   •   00:00
Mohicanul

Retrogradat la baraj in cel de-al doilea esalon din campionatul italian, Vali Nastase vrea sa revina la anul in Serie A cu aceeasi echipa.

Dupa ce in toamna trecuta revenise in circuitul echipei nationale ca urmare a prestatiilor excelente pe care le-a avut la Bologna, Vali Nastase traverseaza acum un moment ceva mai delicat. Formatia sa a pierdut barajul pentru ramanerea pe prima scena, in timp ce romanul a evoluat putin in retur.

DORINTA. Aflat deja de trei ani si jumatate in Italia, Nastase nu vrea sa plece la o alta formatie, intentionand sa puna umarul la revenirea Bolognei in Serie A. "Eu mai am contract cu ei si vreau sa raman, chiar daca echipa a retrogradat. Campionatul oricum e puternic, iar eu m-am simtit bine din toate punctele de vedere la Bologna. Chiar si suporterii, pana in momentul cand am retrogradat, s-au purtat excelent cu mine. La suparare am picat cu totii vinovati, mai ales ca s-a pierdut pe teren propriu", a spus Nastase. Ex-fundasul lui FC Arges si al lui Dinamo a afirmat ca nu-si explica decaderea echipei sale, dupa ce in turul campionatului Bologna tragea la cupele europene: "In tur am jucat fenomenal, dar am si avut noroc. Am batut la Milan, am facut 2-2 cu Inter, au fost niste puncte pe care nu le luase nimeni in calcul. In retur, am jucat la fel de bine, dar nu ne-a mai iesit nimic".

NATIONALA. Legat de o eventuala reconvocare la prima reprezentativa, Vali Nastase crede ca este putin probabil sa mai apara asa ceva, dar ca va raspunde oricand afirmativ daca va fi chemat: "Sunt constient ca precedenta convocare a venit datorita faptului ca jucam in Serie A. Daca e sa mai apara asa ceva, raspund cu cea mai mare placere. Daca nu, nu ma supar. Sunt multi jucatori tineri, sa se bazeze pe ei, pentru ca eu sunt trecut de 30 de ani. Piturca ar trebui sa se gandeasca la intinerirea lotului".

SPERANTA
"As vrea sa raman la Bologna, iar la anul sa sarbatoresc revenirea in prima divizie a celui mai tare campionat din lume. Cand ma voi intoarce in tara, mi-ar placea sa-mi inchei cariera la FC Arges" - Vali Nastase

×
Subiecte în articol: sport