x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Moral zdruncinat

Moral zdruncinat

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    07 Iun 2008   •   00:00
Moral zdruncinat

EURO 2008 – ROMÂNIA ● FIFA a decis: Chelsea are de luat 12 milioane de euro de la Mutu
Camera de Rezolvare a Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis ca Adrian Mutu să plătească daune de 12 milioane de euro clubului Chelsea, în urma scandalului legat de consumul de droguri. Hotărîrea DRC nu se va pune imediat în aplicare, pentru că poate să fie atacată în justiţie.



EURO 2008 – ROMÂNIA ● FIFA a decis: Chelsea are de luat 12 milioane de euro de la Mutu
Camera de Rezolvare a Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis ca Adrian Mutu să plătească daune de 12 milioane de euro clubului Chelsea, în urma scandalului legat de consumul de droguri. Hotărîrea DRC nu se va pune imediat în aplicare, pentru că poate să fie atacată în justiţie.

În 2004, Mutu a fost depistat că a consumat cocaină pe vremea cînd evolua la gruparea londoneză, iar din cauza acestui lucru i-a fost reziliat contractul şi i s-au cerut daune financiare.

DISPUTĂ. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a dat, iniţial, dreptate clubului patronat de rusul Roman Abramovici, iar vedeta echipei naţionale era obligată să plătească daune, cazul fiind apoi trimis către FIFA. DRC a anunţat iniţial, în decembrie 2006, că nu are jurisdicţia necesară pentru a decide ce daune materiale vor fi aplicate. Avocatul lui Adrian Mutu, Cristian Sârbu, a declarat ieri că internaţionalul român nu va plăti celor de la Chelsea cele 12 milioane de euro. "E bine ca lumea să înţeleagă că e vorba despre o decizie luată de un tribunal sportiv. Legea sportului spune că totul se soluţionează de organele abilitate. După ce se epuizează toate aceste forme şi se primeşte o hotărîre, ea poate fi atacată în tribunalele civile. Mutu nu va plăti aceşti bani, pentru că hotărîrea nu este definitivă şi irevocabilă, ci doar definitivă, adică poate fi atacată".

REACŢIE. La aflarea informaţiei, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a ţinut să reacţioneze: "Încă nu am aflat exact prea multe amănunte. După părerea mea, se poate crea un precedent periculos pe plan european în urma acestui caz. Din punct de vedere al echipei naţionale, sper ca toată această tevatură din jurul cazului să nu-l afecteze pe Adi din punct de vedere moral, în vederea dificilelor meciuri de aici".

APĂRARE

"Mutu nu va plăti aceşti bani. E bine ca lumea să înţeleagă că e vorba despre o decizie luată de un tribunal sportiv. Legea sportului spune cătotul se soluţionează deorganele abilitate. După ce se epuizează toate aceste forme şi se primeşte o hotărîre,ea poate fi atacatăîn tribunalele civile"
Cristian Sârbu - avocat Adrian Mutu

GRIJĂ

"Se poate crea un precedent periculos pe plan european în urma acestui caz. Din punct de vedere al echipei naţionale, sper ca toată această tevatură din jurul cazului să nu-l afecteze pe Adi din punct de vedere moral în vederea dificilelor meciuri de aici"
Ionuţ Lupescu - director general al FRF

Tot ploaie

De trei zile, ploaia a pus stăpînire pe St. Gallen, dar şi pe majoritatea oraşelor elveţiene, fapt care îi îngrijorează pe tricolori. "Îmi place totul aici, dar nu-mi place deloc vremea", a declarat Adrian Mutu, completat şi de Cristian Chivu. "E foarte urît afară şi nu prea avem ce să facem." De altfel, prognoza meteorologică nu este deloc una îmbucurătoare, specialiştii elveţieni anunţînd atît în ziare, cît şi la tv că ploile vor continua inclusiv luni, cînd România va evolua împotriva Franţei, la Zürich, în primul meci din grupa C de la Euro 2008. În altă ordine de idei, surse din interiorul echipei naţionale susţin că fundaşul lui Lazio Radu Ştefan are serioase probleme medicale. "Este gripat şi nu prea l-am văzut prin hotel. Nu a făcut nici ultimele două antrenamente", a dezvăluit un membru al delegaţiei.


EURO pe ecrane-gigant

Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Capitalei vor organiza în perioada Campionatului European din Austria şi Elveţia evenimentele "Euromania", în Piaţa Constituţiei, şi "FRF Village", în Piaţa Revoluţiei, în cadrul cărora microbiştii vor putea urmări meciurile pe ecrane-gigant. Manifestările vor avea
loc sub stricta supraveghere a jandarmilor, care le-a reco-
mandat suporterilor să evite consumul excesiv de alcool.

Marius Niculae ● vrea să jucăm precum scoţienii

Atacantul tricolorilor, Marius Niculae (foto) are antidotul contracarării jocului Franţei. "Poate că am avea ceva de învăţat din jocul Scoţiei, care a învins Franţa în preliminarii. Au fost compacţi şi au profitat cînd au avut ocazia", a spus jucătorul lui Inverness, în prima ligă scoţiană.

×
Subiecte în articol: sport mutu