x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu a ajuns iar la mana FIFA

Mutu a ajuns iar la mana FIFA

03 Feb 2005   •   00:00

FA a cerut ca FIFA sa-i interzica atacantului roman sa se antreneze cu Juventus. La randul ei, gruparea italiana intentioneaza sa solicite forului mondial o derogare care sa-i dea dreptul "Briliantului" sa joace in meciurile amicale.


DELIA GOMOESCU

PRIETENI. Mutu (stanga) s-a bucurat de primele antrenamente la Juventus alaturi de Fabio Cannavaro
Adrian Mutu pare sa-si fi facut abonament la vestile proaste venite dinspre Anglia. Romanul este jucatorul lui Juventus cu acte, dar nu scapa de umbra fostei sale echipe, Chelsea. Dupa ce a amenintat ca il da in judecata pe "Briliant" pentru a obtine o compensatie financiara, gruparea londoneza a mai gasit o cale de a-i pune bete in roate lui Mutu: i-a convins pe oficialii Federatiei Engleze de Fotbal sa faca un apel la FIFA cu scopul de a-l opri pe atacantul roman sa se antreneze cu Juventus.

MANEVRE. Potrivit The Sun, "FA a deschis un nou dosar impotriva lui Mutu pentru a-l opri din incercarea sa de a specula o scapare a regulamentului. Jucatorului ii este interzis sa evolueze sau sa se antreneze in Anglia, dar sanctiunea nu este valabila pe pamant strain". De altfel, in toamna anului trecut, la solicitarea FRF, FIFA a precizat clar ca Mutu se poate pregati cu orice echipa doreste. "FIFA a ratificat suspendarea pe 7 luni a jucatorului roman, extinzand-o la nivel mondial, dar numai in ceea ce priveste toate tipurile de meciuri, amicale si oficiale", se preciza atunci in comunicatul forului mondial.

TEAMA. Site-ul sports.it a precizat: "Chelsea se teme ca Mutu ar putea juca pentru formatia italiana intr-o eventuala finala a Ligii Campionilor intre cele doua echipe. Daca Mutu s-ar putea pregati, pe 25 mai el ar fi in forma. In plus, englezii au aflat ca Luciano Moggi va cere o derogare la FIFA, astfel incat Mutu sa aiba dreptul sa evolueze in meciurile amicale".

MOURINHO E LICENTIAT
In timp ce Mutu are probleme, fostului sau antrenor, Jose Mourinho, ii merge cat se poate de bine in Anglia. Chelsea este lider in Premiere League, cu 11 puncte avans fata de Manchester United, dupa ce in ultima etapa din Premier League a castigat cu 1-0, miercuri, pe terenul lui Blackburn. In plus, tehnicianul portughez a devenit licentiat cu acte. Antrenorul lui Chelsea a primit diploma universitara, dupa 18 ani de la absolvirea cursurilor Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii din Lisabona. Jose Mourinho si-a incheiat studiile in 1987.
×
Subiecte în articol: sport mutu