x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, ajutat de Rio Ferdinand

Mutu, ajutat de Rio Ferdinand

16 Dec 2004   •   00:00

Englezii considera ca Adrian Mutu a scapat de o pedeapsa mai mare datorita englezului Rio Ferdinand.

AJUTOR. Mutu a primit ajutor de la un jucator care a primit "vacanta" din acelasi motiv ca si el
Cotidianul The Guardian apreciaza ca sanctiunea de 7 luni dictata atacantului roman, depistat pozitiv la un control antidoping, a fost mai mica din cauza precedentului creat de cazul fotbalistului Rio Ferdinand, care nu s-a prezentat la un test antidoping si a primit 9 luni de suspendare.

FARA SCHIMBARI. Intr-un articol intitulat "Progresul britanic in lupta antidoping bate pasul pe loc intr-o statie nefericita", cotidianul englez precizeaza ca "ultimele 12 luni n-au adus multe lucruri noi in cea mai mare problema a sportului". "In 2003, de Craciun, FA a decis ca 9 luni de suspendare sunt suficiente pentru Rio Ferdinand. Spre deosebire de acest caz, testul pozitiv al lui Adrian Mutu a dus la rezilierea imediata a contractului acestuia cu Chelsea si la o dilema disciplinara a FA. Sanctiunea trebuia sa pedepseasca "crima", dar cazul Ferdinand creease un precedent: ratezi testul si poti primi doar 9 luni. Pedeapsa lui Mutu trebuia sa fie mai mica, pentru a nu-i incuraja pe ceilalti fotbalisti sa nu faca testul", scrie The Guardian.

INTREBARI
Publicatia engleza considera ca situatia lui Mutu a tras un semnal de alarma prin comisiile fotbalistice, in ceea ce priveste problema drogurilor recreationale si rolul reabilitarii. "Cate cluburi isi permit sa contribuie la un program de reabilitare, sa plateasca salariul jucatorului pe perioada suspendarii, sau sa-si asume riscul ca fotbalistii aflati sub influenta drogurilor sa puna in discutie rezultatul unui meci?", noteaza The Guardian.

×
Subiecte în articol: sport