x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, două săptămîni pe bară

Mutu, două săptămîni pe bară

de Mihai Igirosanu    |    20 Aug 2008   •   00:00
Mutu, două săptămîni pe bară

Vedeta echipei naţionale Adrian Mutu s-a accidentat grav la cotul stîng pe parcursul antrenamentului de ieri-dimineaţă şi va fi indisponibil aproximativ două săptămîni. Pentru amicalul de azi cu Letonia, selecţionerul Victor Piţurcă l-a convocat pe atacantul Craiovei Florin Costea.

Vedeta echipei naţionale Adrian Mutu s-a accidentat grav la cotul stîng pe parcursul antrenamentului de ieri-dimineaţă şi va fi indisponibil aproximativ două săptămîni. Pentru amicalul de azi cu Letonia, selecţionerul Victor Piţurcă l-a convocat pe atacantul Craiovei Florin Costea. 

 
La mijlocul şedinţei de pregătire efectuată ieri la Mogoşoaia, Mutu a încercat să înscrie printr-o "foarfecă", însă procedeul nu i-a reuşit şi a căzut pe spate, lovindu-se puternic la braţul stîng. Medicii i-au acordat îngrijiri medicale, dar atacantul Fiorentinei nu a putut părăsi gazonul decît pe braţe.

 
ABSENŢĂ. Transportat direct la Spitalul de Urgenţă din Bucu­reşti, Mutu a fost supus unei investigaţii medicale care a dezvăluit că a suferit o luxaţie posterioară la cotul stîng, fiind necesare două săptămîni de pauză. Braţul său stîng urma să fie pus în ghips, iar atacantul român va mai pierde manşa secundă a turului 3 din Liga Campionilor, dintre Slavia Praga şi Fiorentina, programată săptămîna viitoare, dar şi prima etapă din Italia, cînd formaţia "viola" întîlneşte pe Juventus. De asemenea, prezenţa lui Mutu la meciurile din preliminariile CM 2010, cu Lituania şi Insulele Feroe, de la 6 şi 10 septembrie, este pusă momentan sub semnul întrebării. Convocat în locul lui Mutu, golgeterul Universităţii Craiova, Florin Costea, s-a arătat încîntat: "Sînt foarte bucuros, nu mă mai aşteptam, mai ales că se făcuseră convocările. Îmi displace însă contextul, faptul că s-a accidentat Adrian Mutu, lîngă care mi-aş fi dorit să joc. Sper să debutez cu această ocazie şi să fac o impresie bună, poate voi rămîne în atenţia selecţionerului", a spus Costea.

 

Azi, Ţara Galilor-România, la tineret

Reprezentativa de tineret va disputa în această seară la Wrexham, începînd cu ora 20:00, unul din cele două meciuri decisive pentru calificarea la CE 2009, împotriva Ţării Galilor. Echipa pregătită de Emil Săndoi (foto) nu are voie să piardă, un eşec fiind aproape echivalent cu ieşirea definitivă din cursă. Cu un meci mai mult disputat decît tricolorii, galezii sînt surprinzătorii lideri ai grupei a 10-a, cu 15 puncte, patru mai mult faţă de România şi Franţa. "Galezii au o generaţie de excepţie, i-am văzut şi am rămas uimit, la un amical contra Olandei. Au jucători talentaţi şi pornesc cu prima şansă. Au fost o surpriză pentru toată lumea. Sper însă ca, după ultima etapă, noi să fim echipa în poziţie de calificare", a declarat ieri selecţionerul Emil Săndoi. România ar putea începe meciul cu Ţara Galilor în următoarea alcătuire: Tătăruşanu – Homei, R. Ştefan, Mardare, Sepsi – Torje, Ropotan, Ochiroşii, Chiacu – Keşeru, B. Stancu. Din lotul convocat iniţial lipseşte mijlocaşul celor de la CFR Cluj Ciprian Deac, accidentat.

×
Subiecte în articol: sport mutu