x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu este optimist - Gata cu patimile!

Mutu este optimist - Gata cu patimile!

de Florin Gongu    |    07 Sep 2007   •   00:00
Mutu este optimist - Gata cu patimile!
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Atacantul Fiorentinei a declarat ieri că actuala generaţie a suferit destul după ratările din campaniile precedente de calificare şi că acum trebuie să ajungem obligatoriu la Campionatul European din Austria şi Elveţia.

Atacantul Fiorentinei a declarat ieri că actuala generaţie a suferit destul după ratările din campaniile precedente de calificare şi că acum trebuie să ajungem obligatoriu la Campionatul European din Austria şi Elveţia.

Adus de la Florenţa la Bucureşti de un avion inchiriat special numai pentru el de către FRF, Adrian Mutu s-a arătat optimist şi degajat după antrenamentul susţinut ieri-dimineaţă la baza de la Mogoşoaia, cu numai căteva ore inainte ca "tricolorii" să zboare către Minsk.

HOTĂRĂT. Venit in faţa presei direct de la şedinţa de pregătire, Mutu a fost insă ferm atunci cănd discuţia a atins cea mai arzătoare temă a momentului. "Suntem foarte concentraţi, această generaţie a pătimit destul şi a venit timpul unei calificări. Faptul că Belarus are un nou antrenor nu e o veste prea bună, pentru că intotdeauna jucătorii dau totul ca să arate ce pot şi să-şi impresioneze noii tehnicieni", a declarat Mutu. Conform acestuia, principalul pericol pentru naţionala Romăniei il reprezintă mijlocaşul lui Arsenal Londra, Aleksandr Hleb: "Cea mai mare greşeală pe care am putea s-o facem ar fi să-l subestimăm. Joacă in campionatul Angliei, la o echipă de top şi este un mai bun pasator decăt golgheter. Din păcate pentru noi, ştiu că in acest moment se află intr-o formă foarte bună. Va fi motorul lui Belarus, aşa cum este şi la Arsenal."

PREVĂZĂTOR. Mutu s-a arătat convins că partida de sămbătă seară va fi una reuşită. "O să fie cu adevărat un meci pe viaţă şi pe moarte. Noi avem in joc foarte multe, ei au onoarea, aşa că va ieşi un meci foarte tare. Un rezultat pozitiv ar insemna un pas important pentru calificare. Am jucat impotriva lor şi nu va fi simplu. Sunt bucuros că antrenorul lor a zis că naţionala noastră e mai puternică decăt Olanda, dar aş fi şi mai fericit dacă ar şi crede acest lucru, mai ales după meciul de sămbătă", a afirmat Mutu.

Bulgarii vor să bată Olanda

Selecţionerul reprezentativei Bulgariei, Dimităr Penev, a declarat că o remiză cu Olanda nu ar fi un rezultat bun pentru naţionala sa in partida care va avea loc sămbătă, de la 21:30, in direct la Sport.ro. "Vreau să căştig şi mergem in Olanda să căştigăm. Avem nevoie de puncte pentru a le recupera pe cele pierdute la remiza de pe teren propriu cu Albania. Nu ne temem. Nu există echipă invincibilă şi dacă respectăm o echipă nu inseamnă că ne este frică. Din contră, vom fi mai motivaţi", a spus Penev.

Comparaţi cu Italia

Selecţionerul reprezentativei Belarus, germanul Bernd Stange, a declarat că naţionala Romăniei, pe care o va intălni sămbătă, in preliminariile CE 2008, se compară ca valoare cu Anglia, Germania sau Italia. "Vrem să căştigăm. Atmosfera este foarte bună şi ne-am pregătit bine. Băieţii sunt foarte liniştiţi, asta şi pentru că mulţi sunt noi. Am la dispoziţie portari de clasă, Hamutovski, Ameliacenko, Gaev, vrem să creăm o nouă echipă şi este important să-i văd pe toţi, le voi da şanse tuturor. Ca valoare, Romănia se compară cu Anglia, Germania sau Italia. Romănii au o superechipă. Va fi un test serios pentru echipa noastră, vom vedea care este distanţa intre echipa Belarusului şi elita europeană", a spus Bernd Stange, care a mai adăugat că Romănia va juca ofensiv la Minsk, deoarece are nevoie de toate cele trei puncte.

×
Subiecte în articol: sport mutu