x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu la unu

Mutu la unu

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    14 Iun 2008   •   00:00
Mutu la unu

UN MINUT DE FERICIRE
Am fost la 11 paşi de victorie. România putea cîştiga meciul de aseară cu Italia, dacă Mutu ar fi reuşit să transforme penalty-ul din minutul ’81. Tot el marcase primul gol al partidei, care ne-a aruncat într-o bucurie imensă ce a durat, din păcate, doar un minut, pînă au egalat italienii. Rămînem cu speranţa de calificare după meciul cu Olanda, dar şi prin jocul rezultatelor. Mulţumim, România!



UN MINUT DE FERICIRE
Am fost la 11 paşi de victorie. România putea cîştiga meciul de aseară cu Italia, dacă Mutu ar fi reuşit să transforme penalty-ul din minutul ’81. Tot el marcase primul gol al partidei, care ne-a aruncat într-o bucurie imensă ce a durat, din păcate, doar un minut, pînă au egalat italienii. Rămînem cu speranţa de calificare după meciul cu Olanda, dar şi prin jocul rezultatelor. Mulţumim, România!


Înger şi demon

ITALIA – ROMÂNIA 1-1 ● "Tricolorii" rămîn în cărţile calificării
Trupa lui Victor Piţurcă ar fi putut să cîştige aseară meciul cu Italia, dar la fel de bine putea să-l şi piardă. Soarta unui meci de infarct a fost decisă pînă la urmă de bocancul lui Mutu. Inspirat la golul de 1-0, liderul naţionalei noastre a irosit apoi şansa victorie României, ratînd o lovitură de la 11 metri. Păcat, mare păcat. Mergem însă mai departe.

Criticată pentru lipsa oricărei intenţii ofensive în meciul cu Franţa, reprezentativa României a arătat aseară, contra campioanei mondiale en-titre, că ştie să şi atace. Doar că nu s-a mai apărat la fel de exact.

NEBUNIE. Ce a ieşit? Un joc nerecomandat cardiacilor. Ocazii imense şi cu nemiluita la ambele porţi! Mai multe în contul Italiei. Peste toate însă, mingea lovind bara din dreapta porţii lui Buffon la un şut al lui Chivu, din lovitură liberă, şi deviat de Panucci (’20). Dar şi accidentarea nefericită a lui Rădoi, care a părăsit terenul cu capul spart după o ciocnire cu Raţ, rămas în joc cu sîngele şiroindu-i pe faţă (’21). Nu în ultimul rînd, golul din prelungirile primei reprize marcat de Toni, dar anulat eronat de arbitru pe motiv de ofsaid. Repriza a doua. Mutu ne aruncă în braţele fericirii, fructificînd o pasă lungă şi o gafă de copil al lui Zambrotta (’55)! Italienii revin însă rapid prin Panucci, care restabileşte egalitatea (’57). Nebunia continuă, iar România, după ce scapă cu faţa curată din cîteva situaţii-limită, obţine penalty! Offff, Mutu ratează, apără Buffon, cel mai scump portar din lume (’81). Il Fenomeno, înger şi demon. România rămîne însă în picioare, pentru că, în cel de-al doilea meci al grupei, Olanda a învins Franţa, iar pentru batavi meciul cu noi contează acum doar pentru palmares, ei asigurîndu-şi deja locul întîi în grupă.

Echipele:
România:
Lobonţ 9 – Contra 9, Tamaş 8, D. Goian 8, Raţ 9 – Codrea 9, M. Rădoi 9 (’25 N. Dică 8), Chivu 9 – Fl. Petre 8 (’60 Nicoliţă), Mutu 8 (’88 Cociş) – D. Niculae 8. Antrenor: Victor Piţurcă

Italia: Buffon 9 – Zambrotta 6, Panucci 8, Chiellini 7, Grosso 8 – Pirlo 8 , De Rossi 8 – Camoranesi 8 (’85 Ambrosini), Perrotta 7(’57 Cassano 7), Del Piero 8 (’77 Qagliarella) – Toni 8. Antrenor: Roberto Donadoni

Au marcat: Panucci (’56) / Mutu (’55)
Stadion: Letzigrund
Spectatori: 30.000
Arbitri: Tom Henning Ovrebo 9 – Geir Age Holen 9, Jan Petter Randen 9 (toţi din Norvegia)
Cartonaşe galbene: Pirlo (’61) / Mutu (’42), Chivu (’58), D. Goian (’73)

Rezumatul meciului



Faze importante

min. 82 Mutu rateaza un penalty.



min. 56 GOL! Del Piero executa o lovitura de la colt, Chiellini recentreaza si Panucci inscrie


min. 55 GOL!!! Tamas executa lung o lovitura libera din propria jumatate de teren, Zambrotta pasează spre Buffon, Mutu interceptrează si inscrie!


min. 45 Toni marchează din ofsaid! Toni a lovit cu capul o minge dupa o centrare, dar asistentul a ridicat steagul de la margine.



min. 41 Perrotta balbaie o minge in careul mic, Codrea scoate in corner. Urmeaza doua lovituri de la colt pe care Lobont le-a scos miraculos.



min.30
Rat suteaza bine de la 25 metri, mingea iese de putin afara


min. 21 Chivu executa o lovitura libera de pe partea dreapta a atacului nostru, mingea este deviata de Panucci si loveste bara.



min. 17
Mare ocazie de gol pentru Romania! Mutu scapa singur cu Buffon, trage puternic, dar portarul lui Juventus respinge



min. 2 Codrea centreaza de pe partea dreapta pentru Mutu, care reia peste poarta lui Buffon

×
Subiecte în articol: sport mutu