x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu le-a sifonat si rudelor imaginea

Mutu le-a sifonat si rudelor imaginea

27 Oct 2004   •   00:00

Rudele de la tara ale lui Adrian Mutu nu vor sa vorbeasca despre necazurile lui. In satul Inuri din judetul Arges, Elena Ivascu, bunica fotbalistului, nu mai iese din casa de rusine de cand s-a aflat ca nepotul sau s-ar fi drogat, in vreme ce toata suflarea urbei asteapta ultimele vesti de la Londra.

ANDREI NICOLESCU

Cinci ani i-a luat lui Adrian Mutu sa-si cladeasca imaginea de star, conceputa dupa toate regulile nescrise ale fabricarii de vedete. Jocuri excelente, interviuri, escapade, prezenta neintrerupta in ziarele de sport si in paginile mondene ale cotidianelor influente din Romania si din strainatate, toate acestea au cultivat un cult Mutu care a prins nu numai la noi, ci si in Europa.

STARURI. Rudele lui Mutu din satul Inuri, catun apartinand comunei Calinesti, au fost si ele in aceasta perioada niste vedete locale. Insa asa cum imaginea lui Mutu s-a facut praf in mai putin de-o zi, asa s-a dus pe apa paraului ce traverseaza localitatea si celebritatea familiilor Ivascu, Bold sau Stan. Toata lumea vrea uitare, nimeni nu vrea sa vorbeasca decat pe la colturi. "Mama, noi suntem rupti de lume acilisea. Cu ei ne trezim dimineata, cu ei ne culcam, nu pot eu sa vorbesc de rau pe nimeni. Auzii si eu ce facu’ ala micu’, dar ce vina are saraca femeie?", cugeta una dintre vecinele Elenei Ivascu, bunica starului lui Chelsea.

TACERE. Are 77 de ani, dintre care ultimii cinci traiti cu bucuria in suflet ca baietelul de care a avut grija pana la cinci anisori a ajuns cineva. Este Leana, cum ii spun vecinii, bunica lui Adrian Mutu. Acum ar vrea sa fie data uitarii de lume, de cand cu necazul patit de odor. Cum ar spune nepotul sau, a intrat in silenzio stampa. Elena Ivascu nu mai vrea sa vada ziaristi la poarta ei si si-a ferecat intrarea in ograda cu doua lacate mari. Promisiunea ca vom ataca numai subiecte nostalgice, din copilaria lui Adrian, n-o inmoaie. "Numai rau i-ati facut la baiat! Ati scris ca l-am vorbit de rau, ca nu mi-a dat bani si ca sunt saraca", se rasteste batrana printre ulucile gardului. "Si daca i-ar fi dat un milion de euroi, tot asa ar fi trait. S-ar fi sculat la cinci dimineata sa dea la gaini, ar fi ranit in curte si ar fi barfit cu babele la colt", zice un localnic.

UNCHIUL "BRILIANTULUI" ESTE TRANSANT

VEDETA. De cand nepotul sau tine prima pagina a ziarelor, si Gheorghe Stan a devenit un "star" in comuna
RUDA. Maria Bold, matusa lui Spiridon Mutu, recunoaste ca fotbalistul n-a mai trecut prin sat de cinci ani
Var primar cu Rodica Mutu, mama "Briliantului", Gheorghe Stan stie multe, dar vorbeste putin. Nu crede o iota din toate povestile cu femei, droguri si nopti pierdute. Acesta marturiseste ca tatal atacantului echipei nationale isi doreste ca fiul sau sa ajunga portar. "Spirica il baga la perete in bucatarie si ii tragea la poarta. O innebunisera pe vara-mea, Rodica, pentru ca-i spargeau tot. Apoi baiatul s-a dus la FC Arges si acolo, ca avea tupeu, a iesit in fata sa dea gol. Eu ma duceam mereu la meciurile Argesului, pana sa plece in Bucuresti, n-am scapat nici un meci. Pacat ca n-a stat mai mult, ii ajuta si p-astia d-aici, nu vedeti ce prost joaca? Dar am auzit ca va veni inapoi, la batranete", spune barbatul. "Am vrut sa-l sun pe Spirica, sa-l incurajez, sa-i fiu alaturi, dar a avut tot timpul telefonul inchis", a mai spus Gheorghe Stan inainte de a se retrage in curte, unde trebuie sa puna vinul in butoaie. Casa bunicii lui Mutu nu este una impunatoare. Totusi, curtea este ocupata de doua gramezi mari de nisip, semn ca se renoveaza ceva. Spiridon Mutu i-a promis ca o ajuta, dar n-a mai trecut pe acolo de un an de zile.

In ceea ce-l priveste pe "Briliant", acesta si-a uitat complet strabunii. "N-a mai fost pe aici de cand s-a insurat. A stat putin. Nici nu stiu daca a avut timp sa-i dea buna ziua", a spus Maria Bold.

"NUMAI GAY NU M-AU FACUT"

Adrian Mutu le-a explicat luni seara oficialilor FA varianta sa referitoare la testul antidoping pozitiv, forul de la Londra urmand sa ia o hotarare in zilele urmatoare. Potrivit The Mirror, in timp ce romanul era interogat in Soho Square, impresarii sai, Victor Becali si Gica Popescu, au discutat cu Mourinho si Kenyon despre situatia fotbalistului. Suparat ca presa britanica a scris despre el ca a participat la orgii cu prostituate, Mutu a spus: "Singurul lucru de care nu m-au acuzat pana acum este ca as fi homosexual. Pot sa scrie o groaza de prostii, dar avocatii mei o sa aiba grija de asta".

ROBBEN II FURA POSTUL

Presa engleza scrie ca Arjen Robben ii va lua locul lui Adrian Mutu in atacul lui Chelsea. Revenit dupa o accidentare suferita inainte de inceperea sezonului, jucatorul olandez a avut un debut senzational in meciul cu Blackburn, castigat de londonezi cu 4-0. Antrenorul Jose Mourinho este convins ca Robben poate evolua pe orice flanc in linia ofensiva, nu numai pe partea stanga. "Arjen ii fura postul lui Mutu", scrie The Sun, care considera ca olandezul are mari sanse sa devina titular, avand in vedere ca romanul va fi probabil suspendat, iar Didier Drogba este accidentat.
×
Subiecte în articol: sport mutu