x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu: "Mai joc inca zece ani!"

Mutu: "Mai joc inca zece ani!"

16 Ian 2005   •   00:00

Jucatorul roman a acceptat sa vorbeasca din nou despre intreg scandalul in care a fost implicat, intr-un interviu acordat editiei de ieri a publicatiei The People.

DELIA GOMOESCU

PROBLEME. Din cauza procesului intentat de Chelsea, Adi Mutu risca sa urmareasca pe Juventus tot de la televizor, sau doar din tribuna
Adrian Mutu a dialogat cu ziaristii englezi in Hampshire, unde a fost insotit de fosta si, probabil, viitoarea sa sotie, Alexandra.

EXPERIENTA. "Briliantul" a povestit din nou despre motivele care l-au determinat sa recurga la consumul de droguri si considera ca aceasta experienta il va ajuta sa devina mai puternic. "Viata mea se schimba acum in bine. Cand voi reveni, voi fi mai puternic. Mai puternic din punct de vedere mental, mai puternic in interior si capabil sa iau decizii mai bune in viata. Insa nu numar zilele ca un detinut care spune: a mai trecut o zi, a mai trecut o saptamana. Daca as face asta, as innebuni", a marturisit Mutu. Atacantul roman a subliniat ca nu a intentionat niciodata sa se lase de fotbal si ca mai vrea sa joace inca mult timp de acum inainte. "Mai am de jucat inca zece ani. Am nevoie de fotbal ca sa fiu fericit. Nu joc pentru bani. Mai am obiective de atins. Sunt foarte motivat, acum mai mult decat inainte, pentru ca am pierdut sapte luni de cariera", a adaugat jucatorul.

DONATIE. The People noteaza ca Adrian Mutu nu a solicitat si nu a primit bani pentru acordarea acestui interviu. La cererea sa, publicatia britanica va depune insa o suma in conturile a doua fundatii umanitare care urmeaza sa fie alese de fotbalistul roman, una dintre acestea avand ca scop ajutorarea sinistratilor din Asia.

PROCES
Potrivit cotidianului Daily Telegraph, Chelsea ar putea da in judecata pe Juventus, pentru a recupera o parte din banii platiti pentru Mutu. Ziarul englez noteaza ca Mutu risca sa nu poata evolua in acest sezon, nici dupa expirarea perioadei de suspendare, daca demersul clubului Chelsea va avea succes. In acest caz, Juventus ar putea chiar sa fie obligata de FIFA sa plateasca suma solicitata, "undeva intre 7 si 13 milioane de lire sterline". Regulile FIFA prevad ca FA nu poate elibera cartea verde a jucatorului pana cand litigiul nu va fi solutionat, ceea ce inseamna ca Mutu nu va putea evolua pana la incheierea procesului.

SUPARAT
Fotbalistul roman nu intelege de ce Chelsea a solicitat o compensatie dupa ce el a ajuns la un acord cu Juventus. "Au cerut bani. Pentru ce? Eu am vrut sa raman la Chelsea, nu am vrut sa plec. Am vrut sa fiu sustinut si inteles de ei. Recunosc, am facut o greseala, dar si ei au gresit. Au renuntat la mine inainte ca FA sa ia o decizie, ceea ce este inacceptabil. Ma asteptam ca ei sa ia o astfel de hotarare, insa nu asa devreme. Nici macar nu au venit la mine sa-mi spuna acest lucru in fata. Am fost sunat si am primit o scrisoare. Nimeni nu a venit sa ma vada", a spus Adrian Mutu.

DE CLASA
Antrenorul lui Juventus, Fabio Capello, a vorbit despre achizitionarea lui Mutu sambata, la conferinta de presa premergatoare meciului de campionat cu Cagliari. Tehnicianul italian a spus ca este multumit de transferul jucatorului roman, pe care l-a caracterizat drept un "fuoriclasse". "Mutu este un fotbalist rapid, pe care mi-l doream. Cunoaste foarte bine campionatul italian si are toate calitatile pe care le vreau de la un jucator. La Parma a demonstrat ca este un atacant de clasa complet: marcheaza, da pase de gol, executa bine loviturile libere. Sunt multumit de achizitionarea sa", a spus Capello.
×
Subiecte în articol: sport mutu