x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, pauză o lună

Mutu, pauză o lună

de Ionut Paduraru    |    26 Feb 2008   •   00:00
Mutu, pauză o lună


Cele mai rele previziuni privind accidentarea lui Mutu s-au adeverit. Atacantul îşi va relua antrenamentele abia peste o lună şi are şanse infime să joace în amicalul cu Rusia de la 26 martie.

ECHIPA NAŢIONALĂ - starul lui Piţurcă va fi indisponibil o lungă perioadă


Cele mai rele previziuni privind accidentarea lui Mutu s-au adeverit. Atacantul îşi va relua antrenamentele abia peste o lună şi are şanse infime să joace în amicalul cu Rusia de la 26 martie.

Adrian Mutu s-a accidentat în minutul 39 al meciului din Serie A dintre AS Roma şi Fiorentina, scor 1-0, după un contact cu portarul advers. Internaţionalul român a primit îngrijiri la marginea terenului timp de patru minute, dar nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit. Primul verdict al medicilor italieni: traumatism contuziv cu entorsă la genunchiul stâng, care i-a afectat şi ligamentul colateral median intern. Iar recuperarea putea dura chiar şi o lună.


RMN. Mutu spera însă ca această perioadă de pauză să fie cât mai mică. “Nu cred că este ceva grav. Cred că este doar o entorsă la genunchi. Trebuie să strâng din dinţi şi să aştept rezultatul rezonanţei magnetice”, spunea Mutu după meci. RMN-ul efectuat ieri a arătat însă că atacantul a suferit o leziune de gradul doi la ligamentele colaterale ale genunchiului stâng şi că trebuie să facă o pauză de patru săptămâni până la reluarea antrenamentelor normale. Dacă acest program se va respecta întocmai, Adrian Mutu îşi va relua pregătirile cu doar trei zile înaintea meciului amical cu Rusia, cel mai important test al naţionalei în vederea turneului final al Campionatului European. În această perioadă, Mutu va rata “dubla” cu Everton din optimile Cupei UEFA, dar şi în partidele din campionat cu Livorno, Juventus, Siena, Genoa, Napoli şi Lazio.

 

 

Primordial în planurile de viitor

Directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, a declarat pentru site-ul oficial al grupării italiene că are un plan pentru următorii ani în care se va baza pe experienţa şi evoluţia a doi fotbalişti, Adrian Mutu şi portarul Frey. “Avem un proiect ambiţios şi ne gândim şi la aspectul economic. Există o diferenţă între noi şi marile cluburi, dar sperăm ca în câţiva ani să o reducem. Din planul nostru fac parte cu siguranţă Mutu şi Frey, jucători fundamentali pentru noi”, a spus Corvino. Oficialul a mai precizat că obiectivul echipei rămâne calificarea în Liga Campionilor şi că această performanţă va ajuta echipa şi pe plan financiar.

 

 

×
Subiecte în articol: sport mutu